Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

"Με Μπαλαντέρ τη Μοναξιά", Πασχαλία Τραυλού

εκδ. Ψυχογιός

    Η Ειρήνη, ο Νικηφόρος, ο Θάνος, η Φαίδρα, η Νίνα, η Ζωή, ο Στράτος, όλοι βρίσκουν μιαν άκρη στη ζωή τους. Άλλοι ανοίγουν μια πόρτα στο μέλλον πληρώνοντας το τίμημα και άλλοι συμβιβάζονται φθάνοντας στα άκρα. Σε όλες, όμως, τις περιπτώσεις, η μοναξιά είναι ο καταλύτης. Κινητήριος δύναμη, ερέθισμα ή λύση, είναι εκείνο που καθορίζει την έκβαση του παιχνιδιού.

   Μια παρέα πρώην συμφοιτητών στη Σχολή Καλών Τεχνών, διαλύεται όταν τελειώνουν τα φοιτητικά χρόνια. Όπως συνήθως συμβαίνει δηλαδή, όταν οι φιλίες δεν είναι δυνατές. Εφτά φίλοι που η ζωή και οι καταστάσεις τους χώρισαν. Εφτά άνθρωποι με ταλέντο στη ζωγραφική, ο καθένας στο δικό του στυλ.
  Εφτά φίλοι που έχουν χαθεί, ακολουθώντας ο καθένας το δρόμο του, μέχρι που ένας από αυτούς αποφασίζει (λόγω και κάποιων καταστάσεων) να ξαναμαζέψει την παλιοπαρέα. Όλα όμως, έχουν αλλάξει και όλα το ίδια μένουν.
   Ξεχασμένα ταλέντα και όνειρα. Απωθημένα, έρωτες αλλά και μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια. Όλα όμως, έχουν ως μπαλαντέρ την μοναξιά. Είτε επειδή η ζωή το θέλει είτε με την θέληση του καθενός μας.
   Καλογραμμένο βιβλίο (360 σελ.) και ενδιαφέρον. Νοσταλγικό και απελευθερωμένο με χαρακτήρες που σίγουρα κάποιους θα σας θυμίζουν. 
   Είναι βέβαια, λίγο μελαγχολικό αλλά έχει μία νότα αισιοδοξίας και το μήνυμα ότι ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις αυτό που θέλεις. Και μπορεί να μην έχει για όλους το happy end αλλά σίγουρα υπάρχει για όλους η λύτρωση στο τέλος.
   Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσεις γιατί θα σε προβληματίσει και θα σε βάλει σε σκέψεις.


Καλή Ανάγνωση !