Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

The Rum Diary

Ή ελληνιστί : "Μεθυσμένο Ημερολόγιο", (Μάρτιος 2012, Ελλάδα).

 Ένας δημοσιογράφος καταφθάνει στο Πουέρτο Ρίκο για να δουλέψει σε μία εφημερίδα που "αργοπεθαίνει". Σκοπός του όμως, είναι να πίνει περισσότερο και να δουλεύει λιγότερο.

  Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο (με τον ίδιο τίτλο) του συγγραφέα Hunter S. Thompson που γράφτηκε το 1961 αλλά εκδόθηκε το 1998. Ο συγγραφέας τύγχανε να ήταν και προσωπικός φίλος του Johnny Depp και γι'αυτό ο τελευταίος ανέλαβε και την παραγωγή. Και από αυτό ξεκινάνε όλα !
  Τι εννοώ; Πολύ απλά...για μένα η ταινία αυτό ακριβώς ήταν. Μία καθαρά προσωπική ταινία, δώρο του Depp στον αποθανόντα Thompson. Δεν θεωρώ ότι ήταν ταινία για να βγει στους κινηματογράφους. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και εγώ, προσωπικά, ψιλοβαρέθηκα βλέποντας την.
  Λατρεύω, πεθαίνω για Johnny Depp ! Αλλά, ας είμαστε αντικειμενικοί. Για να δεις την ταινία, χρειάζεσαι κι εσύ παρέα ένα μπουκάλι ρούμι.
   Εντάξει ο Depp μου, είναι πολύ καλός στον ρόλο του δημοσιογράφου...προβλέψιμα καλός. Και η φωτογραφία υπέροχη ! Θειικά τα τοπία του Πουέρτο Ρίκο. Σε ταξιδεύει και σε βάζει και στην κουλτούρα αυτού του νησιού με το ρούμι του, τις κοκορομαχίες και άλλα. Όμως, η φωτογραφία, τα τοπία και οι καλές ερμηνείες δεν φτάνουν για να σε κάνουν να πας στο cinema και να πληρώσεις να δεις μια ταινία. Θες και ένα καλό σενάριο και αυτή η ταινία δεν θεωρώ ότι είχε ένα σενάριο-πάτημα για να γίνει και σε κουράζει κάποια στιγμή. Έχει κάτι αστείες σκηνές (όπως στο αυτοκίνητο όταν τους ξηλώνουν το κάθισμα) αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.
  Ήταν απλά ένα δώρο από τον ηθοποιό στον συγγραφέα και φίλο του. Εξάλλου η ταινία είναι και αφιερωμένη σε αυτόν.
   Να σημειώσω ότι η κριτική μου αφορά όσες δεν είναι fan του Johnny Depp αφού οι fan του (όπως εγώ) είμαι σίγουρη ότι θα τρέξουν να την δουν μόνο και μόνο γι' αυτόν !
Director : Bruce Robinson
Writers : Bruce Robinson, Hunter S. Thompson
Cast : Johnny Depp, Amber Heard, Aaron Eckhart, Giovani Ribisi, Richard Jenkins
120 min

Καλή Προβολή (για τις fan του Johnny Depp) !