Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Battleship

Ή ελληνιστί : "Ναυμαχία", (Απρίλιος 2012, Ελλάδα).

  Δύο αδέρφια που είναι στο πολεμικό ναυτικό, συμμετέχουν σε άσκηση των Ηνωμένων Πωλιτειών, στα ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού. Φαίνεται μια συνηθισμένη άσκηση, μέχρι που εμφανίζεται μία εξωγήινη απειλή, ως απάντηση σε σήμα που είχε στείλει η ΝΑΣΑ.

   Το είδα κι εγώ, το πολυαναμενόμμενο "Battleship", Αυτή την ταινία, πια, που είχε γίνει τόσο χαμός. Που είχε τόσο διαφημιστεί. Που μας τα 'πρηξαν ότι βασίζεται στο επιτραπέζιο "Ναυμαχία". Δηλαδή, έλεος ! Τι άλλο θα σκεφτούν για να πάνε το κόσμο να πληρώσει να το δει ; Το μόνο κοινό που έχει η ταινία και το επιτραπέζιο είναι, τα γκρι πλοία.
  Όπως καταλαβαίνεις, δεν ενθουσιάστηκα από την ταινία. Μου θύμισε το "Battle Los Angeles", με την διαφορά ότι εδώ η μάχη γίνεται και στη θάλασσα και στον αέρα και στη στεριά. Ξέρεις τώρα, εξωγήινη εισβολή στη Γη αλλά πάντα υπάρχει κάποιος που θα σώσει τον κόσμο από αυτήν και θα κερδίσει και το κορίτσι ! Σενάριο, τίποτα το ιδιαίτερο...μην είμαι και κακιά και πω ότι δεν υπάρχει τέτοιο ! 
   Εντάξει. Μην είμαι όλο αρνητική. Έχει πέσει χρήμα στην ταινία και φαίνεται. Τα εφέ της είναι πολύ καλά και γενικά όλα στην παραγωγή αυτή φαίνονται ακριβά και προσεγμένα. Ο σκηνοθέτης δεν έκανε εφέ στυλ "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώστε". Όχι.
  Για τις ερμηνείες, τι να πω. Liam Neeson και Alex Skarsgard που είναι και τα πρώτα ονόματα (να το πω έτσι), δεν παίζουν και πολύ. Ο Taylor Kitsh (ο γνωστός John Carter) καλός αν και λίγο μ......(ο ρόλος φταίει, όχι αυτός). Η Rihanna; Σιγά που θα μας πείσει για τις υποκριτικές της ικανότητες. Απλά, προσπαθεί, μην γίνει και ρεζίλι.
   Γενικά, είναι μία διασκεδαστική ταινία που δεν θα σε κουράσει. Βολέψου στον καναπέ και δέστην αν υπάρχουν αγόρια στην παρέα ή αν απλά θες να δεις κάτι και δεν βρήκες τίποτα καλύτερο. Α! Δες και τους τίτλους τέλους γιατί έχει μετά μία σκηνή που σου δίνει υπόνοιες ότι ίσως, υπάρξει και συνέχεια.
Director : Peter Berg
Writers : Erich Hoeber, Jon Hoeber
Cast : Liam Neeson, Taylor Kitch, Alexander Skarsgard, Rihanna, Brooklyn Decker
131 min

Καλή Προβολή !