Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

"Μου το Είπε Ένας Άγγελος", Καίτη Οικονόμου

εκδ. Ωκεανίδα

 
    Πόσες φορές μπορεί ν’ αγαπήσει μια καρδιά, δυνατά, αληθινά, απόλυτα; Η Μαριάννα νόμιζε μόνο μία, και τα έδωσε όλα. Και τα έχασε όλα. Όμως, στους καταστροφικούς ανέμους και στα γυμνά αφανισμένα τοπία της ζωής της, έμελλε να βαδίσουν δίπλα της δύο άντρες. Ο ένας την προστάτευε από μικρό παιδί με τη δύναμη της αγάπης του, και συνέχισε να την προστατεύει ακόμη κι όταν η Μαριάννα πίστεψε πως είχαν τελειώσει όλα. Κι ο άλλος ορκίστηκε στον εαυτό του να τη σώσει από το Σκοτάδι της με τη δύναμη της ψυχής του. 
  Μόνο που η Μαριάννα είχε συμβιβαστεί με τη μοίρα της και ήταν βέβαιη πως για εκείνη δεν υπήρχε πλέον σωτηρία.


   Λατρεύω την Καίτη Οικονόμου. Όλα της τα βιβλία με έχουν ξενυχτήσει. Έτσι και αυτό. Ξενύχτησα για να το διαβάσω αφού η ιστορία του δεν σε αφήνει.
   Δεν είναι απλά ένα χαλαρό, κοριτσίστικο και ρομαντικό μυθιστόρημα. Όχι. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές, γεγονότα, εντάσεις και συναισθήματα.
   Απλό, λιτό καλογραμμένο και τρυφερό. Ευκολοδιάβαστο και με περιγραφές που συγκλονίζουν.
Άσε που θίγει και το τεράστιο θέμα της τρομοκρατίας. Δεν εμβαθύνει, όμως σε αυτό...και λογικό. Διαβάζεις ένα μυθιστόρημα που η τρομοκρατία αποτελεί ένα κομμάτι της πλοκής του. Δεν διαβάζεις κάτι πολιτικό. Οπότε κατά την γνώμη μου, μια χαρά το αναπτύσσει.
  Ένα βιβλίο (464 σελ.) που δίνει μαθήματα σχέσεων. Μόνο αν βγεις από το σκοτάδι σου, θα προχωρήσεις μπροστά. Μόνο όταν νιώσεις έτοιμη και είσαι σίγουρη πως έχεις ξεπεράσει τον άλλον, μπορείς να πας στον επόμενο. Ναι, η καρδιά μπορεί να αγαπήσει δύο και τρεις φορές, αν έχει ολοκληρωτικά ξεπεράσει την πρώτη αγάπη.
   Μαριάννα, Δημήτρης, Μάνος. Και μετά Θάλεια, Κώστας, Γιώργος, Αντρέας, Δώρα, Χρήστος, Σοφία και Άλκης. Χαρακτήρες μοναδικοί και υπέροχα σκιαγραφημένοι. Όλοι θα παίξουν τον ρόλο τους, μικρό ή μεγάλο, στην ζωή της Μαριάννας. 


Καλή Ανάγνωση !