Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Dark Shadows

     Ελληνικός τίτλος δεν νομίζω πως έγινε γνωστός (Μάιος 2012, Ελλάδα).

    Ο Barnabas Collins το 1752 έχει τα πάντα. Μέχρι που κάνει το λάθος να απορρίψει την Angelique. Αυτή έχοντας μαγικές ιδιότητες και πληγωμένη από την απόρριψη του, τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και τον θάβει ζωντανό. 200 χρόνια μετά, ο Barnabas ξυπνάει και βρίσκει την περιουσία του ρημαγμένη και τους απόγονους του.


  Ναι, για σήμερα σας έχω άλλη μία ταινία του Johnny Depp. Με την διαφορά ότι αυτή είναι πιο διασκεδαστική.
   Η έβδομη (αν δεν κάνω λάθος) συνεργασία Tim Burton-Johnny Depp, στο κλασσικό σκοτεινό στυλ. Βασισμένη σε μια τηλεοπτική σαπουνόπερα των '70s που οι Burton, Depp και Pfeiffer ήταν φανατικοί της σειράς.
  Υπέροχη φωτογραφία, σκηνικά και μουσική. Ο Burton έχει καταφέρει να αποτυπώσει τέλεια το κλίμα εκείνης της εποχής με τα Παιδιά των Λουλουδιών και την απελευθέρωση. Καλά, για την μουσική δεν το συζητώ. Εξάλλου, εκείνη η δεκαετία ήταν σταθμός για πολλά τραγούδια και συγκροτήματα  Τι Iggy Pop, τι The Carpenters ακούγονται. Και φυσικά, Alice Cooper, ο οποίος εμφανίζεται κιόλας.
   Μου άρεσε σαν ταινία. Είχε και το σκοτεινό της σημείο (με έναν βρικόλακα και μία μάγισσα, λογικό) αλλά και τα αστειάκια της. Ιδίως με τις προσπάθειες του Barnabas Collins να αφομοιωθεί στη εποχή και γενικά στο σύνολο, όταν ξυπνάει. Ο Depp, φυσικά, υπέροχος στον ρόλο του βρικόλακα.
   Λοιπόν, η ταινία είναι διασκεδαστική και θα περάσει η ώρα σου. Απλά, ενώ είμαι φανατική αυτού του δίδυμου, η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι, λιιιιιιιιίγο πιο δυνατό από αυτή την ταινία-επιστροφή. Εντάξει, είναι κλασσική, μαύρη κωμωδία, στο γνωστό burton-ικό στυλ αλλά κάτι...έλειπε. Καλά, όχι ότι με χάλασε.
   Α! Και το τέλος τυπικά burton-ικό. Με το θάνατο σαν μία καινούργια αρχή. Και γι'αυτούς που θα αναρωτηθούν για το τέλος...Όχι, δεν θα υπάρξει sequel και απλά το τέλος, σύμφωνα με τον Tim Burton, έχει να κάνει με την σαπουνόπερα τότε (που όταν παιζόταν, δυστυχώς, ήμουν αγέννητη, οπότε δεν υπάρχει σύγκριση!).
Director : Tim Burton
Writers : Seth Grahame-Smith, John August
Cast : Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Eva Green, Helena Bonham Carter
113 min


Καλή  Προβολή !