Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Prometheus

   Ή ελληνιστί : "Προμηθέας", (Ιούνιος 2012, Ελλάδα).

  Έπειτα από μία σειρά σημαντικών ανακαλύψεων στην Γη, μια ομάδα επιστημόνων-εξερευνητών πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο διάστημα για την αναζήτηση της δημιουργίας της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό, όμως, που ανακαλύπτουν είναι μια θανατηφόρα απειλή. Όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

  Παιδιά, μούφα η ταινία ! Δεν μου άρεσε και περίμενα περισσότερα. Εντάξει, δεν είμαι και φανατική των ταινιών επιστημονικής φαντασίας αλλά, μία γνώμη την έχουμε. Ο σκηνοθέτης, καταρχήν, είναι ο ίδιος με το πρώτο "Alien". Και ο "Προμηθέας", είναι prequel αυτού. Έχω δει το "Αlien", αλλά τα επόμενα δεν ενδιαφέρθηκα να τα δω...και μου άρεσε. Δεν θα σου κάνω σύγκριση μεταξύ των δύο αυτών, αφού δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος. Εξάλλου, σύμφωνα με τον Ridley Scott, είναι να βγει άλλο ένα prequel. Ελπίζω, να μην γίνει πάλι ντόρος για το τίποτα !  Τελοσπάντων.
   Η ταινία είχε κάποια δράση αλλά πιστεύω ότι ήθελε περισσότερη. Ο Scott, θεωρώ σε κάποια φάση την έχασε τη μπάλα. Και εγώ κουράστηκα, λίγο. Άσε, που δυο-τρεις σκηνές ήταν αηδία (αν πω, θα καρφώσω την πλοκή).
   Η Rapace και ο Fassbender παίζουν καλά. Μάλιστα, ο Fassbender υποδύεται ένα ανδροειδές που έχει κόλλημα με την ταινία "Ο Λώρενς της Αραβίας". Τον μιμείται έξοχα και πέτυχε ακόμα και το μαλλί του. Κε Scott, ο ρόλος της Theron δεν μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερος ή έστω να είχε άλλο τέλος; Και γιατί από τους δεύτερους χαρακτήρες (που ξέρεις ότι είναι εκεί για να πεθάνουν) κάποιους τους κάνατε αντιπαθητικούς και να μην μας νοιάξει που πέθαναν ;
  Υπέροχη φωτογραφία, φουτουριστικά σκηνικά και τέλεια εφέ. Η ταινία θέτει και υπαρξιακά/φιλοσοφικά ζητήματα. 
Αλλά, όπως και να το κάνουμε η πλοκή τελειώνοντας σου αφήνει ερωτήματα. Και φεύγοντας, είσαι σίγουρος ότι ήθελε κάτι παραπάνω. Κάτι της έλειπε, βρε παιδί μου.
Director : Ridley Scott
Writers : Jon Spaihts, Damon Lindelof
Cast : Noomi Rapace, Charlize Theron, Michael Fassbender, Guy Pearce
124 min