Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Φασολάκια Λαδερά

Καλό Μήνα !

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
1 κιλό τριμμένες τομάτες
2 πατάτες 
2 κολοκύθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκ/νο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή λιωμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκ/νο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκ/νο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. 
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες. 
  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Τέλος προσθέτουμε τις τομάτες και ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄-50΄.
  Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασίματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.


Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη !