Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Σκορδαλιά

ΥΛΙΚΑ
1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
2-3 σκελίδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
½ κουτ. γλ. αλάτι
2-3 κουτ. γλ. ξύδι
¾ ποτήρι του κρασιού λάδι
¼ ποτήρι του κρασιού νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Μουσκεύουμε την φρατζόλα βγάζουμε την κόρα και στύβουμε τη ψίχα καλά Βάζουμε την ψίχα στον μύλο του πουρέ ή λίγη λίγη στο μούλτι ή στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο το αλάτι το λάδι και το ξύδι.
   Η συγκεκριμένη σκορδαλιά πρέπει να είναι αραιή σαν σως. Αν έχει γίνει πολύ σφικτή αραιώνουμε με νερό που προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά.




Καλή Επιτυχία !