Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

"Πάλι Χώρισα...", Κατερίνα Πλουμιδάκη

εκδ. Μοντέρνοι Καιροί
Πάλι χώρισα... 
Πάλι βγήκα στη γύρα, πάλι μπακούρι έμεινα στην πιάτσα, πάλι πρέπει να μοιράσω το χιλιοδιανεμημένο βιογραφικό μου πώς με λένε, πού μένω, πού δουλεύω; Πάλι ξενύχτια, κάπνα, χαζομπάρ και πάρτι για να γνωρίσω ένα σωρό ακατάλληλους, να καψουρευτώ περισσότερο τον πρώην και να διαλέξω ανάμεσα στους τυφλούς το μονόφθαλμο, ώσπου να διαπιστώσω έπειτα από λίγο καιρό ότι έκανα άλλο ένα λάθος. Χάθηκε ο κόσμος να κάνω κάποια τυχαία γνωριμία στο δρόμο, κολλημένη στην κίνηση, στη δουλειά, στο γυμναστήριο; Είναι ανάγκη να ζαρώσω, να γεμίσω μαύρους κύκλους, να γεράσω πριν από την ώρα μου και να υπνοβατώ όλη μέρα για να τον γνωρίσω; 
Αυτά σκεφτόταν η 'Αννα καθώς πολλαπλασίαζε τη συγκομιδή των ακατάλληλων, αφού ο Νίκος την παράτησε για να μείνει για λίγο μόνος... Ήθελε να «σκεφτεί». Τουλάχιστον εδώ ήταν ειλικρινής κι είπε για λίγο...

  Η αλήθεια είναι ότι η συγγραφέας μου ήταν άγνωστη μέχρι να πέσει στα χέρια μου αυτό το βιβλίο. Και για να λέμε την αλήθεια, μετά από το προηγούμενο βιβλίο ήθελα κάτι πολύ χαλαρό και αστείο να γελάσω...μην καεί και ο εγκέφαλος μου !
   Εντάξει ! Καταλαβαίνεις τι θα διαβάσεις από τον τίτλο του βιβλίου : "Πάλι χώρισα" ! Δύο λέξεις που όλες τις έχουμε πει τουλάχιστον δύο φορές στην ζωή μας, άσχετα τίνος ήταν η απόφαση.
Ακόμη και οι τίτλοι του κάθε κεφαλαίου είναι απλοί, π.χ. Αχ, Μπάχαλο, Προβληματισμοί, Προσδοκίες, Χυλόπιτα και τέτοια. Τίτλοι που με το που τους διαβάζεις, καταλαβαίνεις το υπόλοιπο κείμενο !
   Και πάμε στο βιβλίο. Η Άννα, που λέτε, μόλις χώρισε από τον Νίκο μετά από πολλά χρόνια σχέσης και έχει τρελαθεί γιατί εκτός των άλλων χτυπάει και το βιολογικό της ρολόι. Έτσι, ζει καθημερινές καταστάσεις που όλες έχουμε ζήσει λίγο-πολύ δοσμένες με γλαφυρό και άμεσο τρόπο. Και με περίεργη αλλά συνηθισμένη συμπεριφορά. Βέβαια, γύρω από την Άννα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα. Άντρες (φυσικά) αλλά και γυναίκες διαφορετικές που υπάρχουν γύρω μας. 
   Ένα βιβλίο παραλίας ! Αστείο και χαλαρό (334 σελ.) με προβλεπόμενο τέλος και καθαρά γυναικείο. Θα γελάσεις είτε συμπαθήσεις την Άννα είτε όχι. Ακόμα και αν δεν είσαι στην φάση που είναι η Άννα (όπως εγώ), θα διασκεδάσεις.


Καλό Διάβασμα !