Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Τζατζίκι

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλο αγγούρι3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο1 κοφτή κουταλιά αλάτι
1 κ.σ. ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατά μήκος και αφαιρούμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο (έτσι έχει φυσικά τη γεύση σκόρδου το τζατζίκι αλλά δεν μυρίζει άσχημα στο στόμα). Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο πολτοποίησης και το βάζουμε σε γουδί. Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εώς ότου γίνει ομοιογενές.
   Καθαρίζουμε το αγγούρι από την φλούδα. Το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια, ώστε να μην νερώσει το τζατζίκι μας. Τρίβουμε τις φέτες του αγγουριού στον τρίφτη. Από κάτω εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει στραγγιστήρι για να φύγει το περιττό νερό.
   Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι.
   Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ελιές.


Καλή Επιτυχία !