Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Μιλφέιγ

ΥΛΙΚΑ
3 πακέτα σφολιατίνια
1 garni άσπρη σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κρέμες στιγμής βανίλια
1/3 κούπα νερό

Εβαπορέ γάλα για τις κρέμες στιγμής
Άχνη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Ετοιμάζουμε τις κρέμες και τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και τα ενώνουμε.

Προσθέτουμε σε αυτά το ζαχαρούχο γάλα, το νερό και ανακατεύουμε.

 Σε ένα pyrex βάζουμε μια σειρά σφολιατίνια και από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά. Τελειώνουμε τρίβοντας πάνω στην κρέμα σφολιατίνια.
   Παγώνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο και όταν το βγάλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και προαιρετικά κανέλα.
   Και μια χρήσιμη συμβουλή από παθούσα. Την άχνη σας συνιστώ να την ρίξετε όταν παγώσει το γλυκό και είναι να το σερβίρετε γιατί εάν την ρίξετε πριν το βάλετε στο ψυγείο, υπάρχει περίπτωση να μαλακώσει τα σφολιατίνια και να μην είναι τραγανά.


Καλή Επιτυχία !