Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

"Το Μυστήριο της Εικόνας", Gary Van Haas

εκδ. Α.Α. Λιβάνη

   Αντιμέτωπος με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, στον απόηχο της σύλληψης ενός πρώην συνεργάτη του για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ο Γκαρθ Χάνσον αποδέχεται την πρόταση ενός μυστηριώδους συλλέκτη να ταξιδέψει στην Τήνο, προκειμένου να φιλοτεχνήσει ένα πιστό αντίγραφο της εικόνας της Μεγαλόχαρης. Ο Χάνσον επιλέγει ως βάση του τη Μύκονο, προκειμένου να εμφανιστεί σαν ένας από τους αμέτρητους τουρίστες που ταξιδεύουν εκεί. Φτάνοντας στο νησί, θα πληροφορηθεί ότι ένας άλλος ζωγράφος, παλιός γνωστός και φίλος, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία ορισμένοι αποδίδουν στην εμμονή που ανέπτυξε με την εικόνα της Παναγίας. Το μυστήριο περιπλέκεται, καθώς δύο δολοφονίες συγκλονίζουν τη Μύκονο, την ώρα που μια φαινομενικά άσχετη γυναίκα πέφτει νεκρή στους δρόμους της Αθήνας από σφαίρες αγνώστου.

   Ένα θρίλερ με άρωμα Ελλάδας. Ένα βιβλίο γεμάτο ελληνικό ήλιο, θάλασσα αλλά και μυστήριο.
Καθώς η πλοκή προχωράει μυστικά, ανατροπές, διεφθαρμένοι αστυνομικοί και συλλέκτες έργων τέχνης που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στην απόκτηση ενός έργου τέχνης ξεδιπλώνονται και οι σελίδες περνάνε η μία μετά την άλλη.
  Αρχαιοκαπηλία και αντιγραφή έργων τέχνης κυριαρχούν. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι φόνοι. Φόνοι διαφόρων ανθρώπων για ένα κοινό λόγο...την τέχνη.
   Πολύ καλό βιβλίο με φόντο το Αιγαίο που δεν θες να το αφήσεις από τα χέρια σου (318 σελ.). Αγωνία, δράση και ανατροπές. Ότι πρέπει για τώρα το καλοκαίρι στην παραλία.


Καλή Ανάγνωση !