Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ice Age : Continental Drift

Ή ελληνιστί : "Η Εποχή των Παγετώνων 4 : Ο χορός των Ηπείρων", (Ιούλιος 2012, Ελλάδα).

Ο Manny, ο Diego και ο Sid βρίσκονται αποκομμένοι πάνω σε ένα παγόβουνο στη μέση του ωκεανού, ύστερα από των χωρισμό της γης, χάρη στον περίφημο Scrat ! Μια καινούργια περιπέτεια αρχίζει προσπαθώντας να γυρίσουν πίσω, στην οικογένεια του Manny.

  Ξεχάστε ότι ξέρατε για το πως δημιουργήθηκαν οι ήπειροι ! Η ταινία αυτή μας δείχνει μια διαφορετική εκδοχή για το πως χωρίστηκε η γη στις 5 ηπείρους...Χάρη σε έναν προϊστορικό, αεικίνητο σκίουρο που έχει ψύχωση με το βελανίδι του και έφτασε μέχρι και τον πυρήνα της γης για να το πιάσει. Κι έτσι, χωρίζοντας την γη, μπλέκει και τους 3 παλιούς μας γνώριμους σε μία περιπέτεια όπου τους περιμένουν πειρατές, σειρήνες και διάφορα άλλα μυθικά πλάσματα.
   Η τέταρτη ταινία της δροσερής αυτής "σειράς" εν μέσω καλοκαιριού και εν μέσω καύσωνα είναι μια υπέρ χαλαρωτική και αναζωογονητική περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις και πλούσιες ιδέες που στέκεται στο ύψος των τριών προηγούμενων ταινιών (αν και η 3η δεν με είχε ενθουσιάσει).
  Μια επική θαλάσσια περιπέτεια με καθαρό και μη επιτηδευμένο χιούμορ. Ένα εύπεπτο ελαφρύ ταξίδι ξενοιασιάς μεσ' το κατακαλόκαιρο με ευφάνταστο σενάριο και εξαιρετική εκτέλεση.
   Η προσθήκη των πειρατών πετυχημένη και επίκαιρη. Επίσης, είναι εμφανές στην ταινία οι αναφορές στην εφηβεία, την φιλία και στην αξία της οικογένειας...και λογικό αφού απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους (λέμε τώρα !). Έχει και καινούργιους χαρακτήρες όπως η οικογένεια του Sid και η καταπληκτική γιαγιά του (με την πετυχημένη φωνή της Wanda Sykes), τους πειρατές και ανάμεσα τους ένα κορίτσι για τον Diego, με την φωνή της J.Lo και πολλούς άλλους χαρακτήρες. Εγώ πάντως, λάτρεψα την γιαγιά του Sid και τον μικρό τυφλοπόντικα Louis που στο τέλος σου δείχνει πως σε μία μάχη δεν έχει σημασία η σωματική διάπλαση του αντιπάλου αλλά η τύχη, η πονηριά και η θέληση !
   Α! Και μου άρεσε που στο τέλος "σου λύνει την απορία τι ακριβώς έγινε" με την Ατλαντίδα (και καλά ! Χαχα !)! Και αλήθεια, πως δημιουργήθηκε η έρημος Σαχάρα ;
  Όπως καταλαβαίνετε, την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί έχει πολλές στιγμές γέλιου. Είναι ένα καθαρό διασκεδαστικό θέαμα για μικρά και μεγάλα παιδιά !
  
Directors : Steve Martino, Mike Thurmeier
Writers : Michael Berg, Jason Fuchs
Cast : Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo, Queen Latifah, Jennifer Lopez, Peter Dinklage
94 min


Καλή Προβολή !