Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

The Amazing Spiderman

(Ιούλιος 2012, Ελλάδα)

   O Peter Parker είναι ένας έφηβος που ζει με τους θείους του. Μια μέρα, καθαρίζοντας την αποθήκη με τον θείο του, θα βρει τον χαρτοφύλακα του πατέρα του, γεμάτο με σημειώσεις από ένα πείραμα. Οι σημειώσεις αυτές θα τον οδηγήσουν στον Dr. Connors, συνεργάτη του πατέρα του. Και κάπως έτσι, τον τσιμπάει μια μεταλλαγμένη αράχνη και αποκτά υπερδυνάμεις. Αλλά και ο Dr Connors, δεν την γλυτώνει.

 Ο Άνθρωπος-Αράχνη, επιστρέφει με μια ιστορία ανείπωτη, όπως διαφημίζεται. Μια ιστορία επανεκκίνηση και όχι ανείπωτη αλλά πειραγμένη. 
  Καταρχήν, με την ταινία αυτή, ξεχνάς τις 3 που έχεις δεις ή έχεις ακούσει. Αυτή η ταινία είναι η ιστορία του "Αραχνάθρωπου", από την αρχή και πιο σκοτεινή. Εδώ, ο σκηνοθέτης ψάχνει το παρελθόν του Peter Parker και τον τοποθετεί στο περιβάλλον του σχολείου του, λυπημένο και ντροπαλό με τεράστιες απορίες για το τι απέγιναν οι γονείς του. Στήνει ένα νεανικό φιλμ που βασίζεται κυρίως στους χαρακτήρες και δευτερεύον στην δράση. Να φανταστείς, τα πρώτα 50 λεπτά (περίπου) της ταινίας, Αραχνάθρωπο, δεν βλέπεις. Και ξαφνικά, τον βλέπεις να φοράει την στολή και να ρίχνει ξύλο σε ένα στενάκι. Ε! Εγώ αυτό θα το ήθελα πιο αναπτυγμένο. Έχει και άλλα τέτοια κενά ο σκηνοθέτης. Όπως και οι σκηνές που ο Dr Connors μετατρέπεται σε Σαύρα.
Άσχετο, η σκηνή με τους γερανούς προς το τέλος, είναι η αγαπημένη μου.
   Ωστόσο, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι Garfield-Stone έχει χημεία και φαίνεται (λογικό αφού τα έχουν και στην πραγματικότητα). Και εγώ σίγουρα προτιμώ την γλυκιά Emma Stone από την Kirsten Dunst. Βέβαια, σε κάποια σημεία της ταινίας, δεν θα αποφύγεις την σύγκριση μεταξύ Garfield και Maguire. Για μένα, μια χαρά τα κατάφερε, εδώ, ο Garfield. Aν και ο  Maguire ήταν πιο αστείος, αλλά αυτό έχει να κάνει με τον σκηνοθέτη και τι θέλει και εδώ είπαμε ότι η ταινία είναι πιο σκοτεινή.
  Επίσης, αυτή η ταινία είναι πιο κοντά στο κόμιξ, πιστεύω. Όπως ότι ο ηθοποιός του Αραχνάθρωπου είναι πιο αδύνατος για να παραπέμπει και καλά σε αράχνη και ο ιστός του, εδώ, είναι τεχνητός. Και για τους φαν του κόμιξ, υπάρχει μία έκπληξη. Δείτε, την μάχη μεταξύ του Spiderman και The Lizard στη βιβλιοθήκη του σχολείου και προσέξτε τον κύριο με τα ακουστικά στα αφτιά, που δεν παίρνει χαμπάρι από ότι γίνεται πίσω του. Stan Lee, συγχαρητήρια !
  Σε γενικές γραμμές είναι μια καλή ταινία δράσης και καλύτερη από άλλες με υπερήρωες που βγήκαν μες στο Χειμώνα.
Α! Και μια σημείωση. Όταν δείξει τους τίτλους τέλους, μην σηκωθείτε. Έχει και μία σκηνή μετά όπου σου δείχνει ότι έρχονται συνέχειες, με πολλά να δείξουν.

Director : Marc Webb
Writers :James Vanderbilt, Alvin Sargent, Steve Kloves
Cast : Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen, Sally Field
136 min


Καλή Προβολή !