Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

The Raven

Ή ελληνιστί : "Το Κοράκι", (Μάιος 2012, Ελλάδα).

   Ο γνωστός συγγραφέας Edgar Allan Poe, βοηθάει την αστυνομία της Βαλτιμόρης, στην εξιχνίαση μιας σειράς φόνων όπου ο κάθε φόνος είναι εμπνευσμένος από έργα του ίδιου του συγγραφέα.

   Tην ταινία "The Raven", την θεωρώ καθαρά ψυχαγωγική. Μην περιμένεις να δεις κάτι που θα ρίχνει φως στον ίδιο τον Edgar Allan Poe ή ένα θρίλερ που θα σε κάνει να ουρλιάζεις από τον φόβο σου. Όοχι ! Θα τη δεις απλά για να διασκεδάσεις. Εξάλλου μυστήριο γύρω από τον Poe υπάρχει μόνο όσο αφορά τον θάνατο του.
  Και ναι, εγώ διασκέδασα με την ταινία. Μπορεί να μην πήγε καλά στο box office αλλά αφού εμένα με ψυχαγώγησε, σκασίλα μου !
   Είναι, βέβαια, η σκηνοθεσία λίγο χωρίς ροή (ιδίως όταν πάει από την μια ιστορία στην άλλη) και μπερδεμένη. Κάτι μεταξύ αστυνομικό μυστήριο-ρομαντισμός-χιουμοριστικό. Και ο σκηνοθέτης προσπάθησε να βάλει κομμάτια από τον πραγματικό Poe. Όπως για παράδειγμα, στην τελευταία σκηνή, τα λόγια που λέει ο Poe στην ταινία, τα είπε στην πραγματικότητα!
   Ο John Cusack, μου άρεσε στο ρόλο του Edgar Allan Poe. Έπαιξε τον χαρακτήρα κάτι μεταξύ διάνοιας και παράνοιας και δεν ξέρω αν ο πραγματικός Poe ήταν έτσι αλλά, ο Cusack έτσι όπως τον έπαιξε "κόλλαγε" στην ταινία.  Και ο Luke Evans, σαν ντετέκτιβ, ήταν καλός.
   Ένα άλλο καλό-κακό που είχε η ταινία ήταν ότι, ενώ δεν κατάφερνε να σε κρατήσει και πολύ σε υπερένταση, κατάφερε να σε εκπλήξει με τον δολοφόνο. Δεν νομίζω πως θα πάει το μυαλό σου.
  Και για να τελειώνουμε, η ταινία είναι απίστευτα ατμοσφαιρική. Έχει υπέροχη φωτογραφία, καταπληκτικά σκηνικά και ωραία κουστούμια που νιώθεις να μπαίνεις κι εσύ στο κλίμα μιας σκοτεινής και υγρής Βαλτιμόρης του 1849

Director : James McTeigue
Writers : Ben Livingston, Hannah Shakespeare
Cast : John Cusack,  Luke Evans, Alice Eve
110 min

Καλή Προβολή !