Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Κόκορας με Μακαρόνια.

ΥΛΙΚΑ
1 κόκορας σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
4 ώριμες τομάτες (οι 2 περασμένες από τον τρίφτη και οι άλλες 2 κομμένες σε κύβους)
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Κόκκους μαύρου πιπεριούΛίγο λάδι
Λίγο κόκκινο κρασί
Αλάτι. Πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 ή ότι άλλο θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βράζουμε τον κόκκορα και τον "ξαφρίζουμε". Δηλαδή αφαιρούμε τους αφρούς που δημιουργούνται κατά το βρασμό.
  Μετά από περίπου 20 λεπτά χύνουμε το ζουμί και ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κομμένο σε κύβους κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι και τσιγαρίζουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το πιπέρι σε κόκκους, το αλάτι, τα φύλλα της δάφνης, τις τομάτες (ή pummaro το χειμώνα) και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κάθε τόσο το τρυπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε εάν είναι έτοιμο. Στο τέλος αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει. Θα είναι αρκετά παχύρρευστη.
  Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. 
Σερβίρουμε ζεστά με τριμμένο τυρί, τη σάλτσα και το κρέας.


Καλή Επιτυχία !