Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κολοκυθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ
4-5 μεγάλα κολοκύθια
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 αυγά
300 γρ φέτα
1/2 κούπα (τσαγιού) φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα (τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα (τσαγιού) φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, Πιπέρι 
Αλεύρι για το πανάρισμα

Ρίγανη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη , τα αλατίζουμε και τα στύβουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν το μείγμα μας βγει πολύ αραιό ρίχνουμε λίγη φρυγανιά ακόμα για να απορροφήσει τυχόν υγρά.
   Αφήνουμε το μείγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο, να δέσουν καλά τα υλικά μας. Εγώ το αφήνω για κανά μισάωρο 
    Βάζουμε σε ένα πλατύ τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει πολύ καλά. Παίρνουμε από το μείγμα μια κουταλιά και κυλάμε το μείγμα πάνω στο αλεύρι (που το έχουμε αδειάσει σε ένα πιατάκι), για να μην κολλάει. Το πλάθουμε κεφτέδες, πατώντας τους στο πάνω μέρος για να γίνουν πλατιοί.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη !