Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Comme Un Chef

Ή ελληνιστί : "Ο Σεφ και ο Σεφ του", (Ιούλιος 2012, Ελλάδα).

Ένας διάσημος σεφ είναι σε διαμάχη με τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριο του. Ο διευθυντής δολοπλοκεί ώστε το εστιατόριο να χάσει ένα αστέρι για να αντικαταστήσει τον παλιό σεφ με ένα νεώτερο εξειδικευμένο στη χημική και μοριακή κουζίνα. Έτσι, ο παλιός σεφ θα χρειαστεί βοήθεια.

  Μια γαλλική κωμωδία γεμάτη φαγητά που πάνω-κάτω ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Αν και το σενάριο απλό, η ταινία είναι γυρισμένη έξυπνα και με χιούμορ. Επικεντρώνεται στην μονομαχία μεταξύ παραδοσιακής και μοριακής κουζίνας με δύο χαρακτήρες τελείως διαφορετικούς και διασκεδαστικούς. Αλλά και με τον πανικό που επικρατεί σε μία κουζίνα βραβευμένου (και όχι μόνο) εστιατορίου.
   Η αναμενόμενη πλοκή της είναι γυρισμένη με τόσο ευχάριστη διάθεση που εκμεταλλεύεται πλήρως το ταλέντο των δύο πρωταγωνιστών της (με τους ρόλους να τους ταιριάζουν γάντι). Ο Jean Reno επιβλητικός στον ρόλο του και αστείος όπως και ο Michael Youn. Η μεταξύ τους χημεία, απολαυστική.
   Η ταινία βρίθει εικόνων από λαχταριστά γκουρμέ (κυρίως) φαγητά, που ανοίγουν την όρεξη και σε κάνουν να τρέχεις στο ψυγείο, αφού το "απλό και ταπεινό" pop-corn δεν θα σε καλύψει. 
   Μια ωραία, ανάλαφρη ταινία που σου φτιάχνει το κέφι (και την όρεξη, είπαμε) που εκτός από φαγητά έχει και ωραία τοπία του Παρισιού και της Γαλλικής εξοχής. Με την χημεία των δύο πρωταγωνιστών διασκεδαστική λόγω του ανταγωνισμού και της διαφορετικότητας τους.
Α! Μετά τους τίτλους τέλους, υπάρχει μία σκηνή όπου ένας βοηθός κουζίνας κυνηγάει μία κότα στην αυλή.
Director : Daniel Cohen
Writer : Daniel Cohen
Cast : Jean Reno, Michael Youn
84 min

Καλή Προβολή !
Ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό) είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του, Cargo Lagarde. Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον κάνει να χάσει ένα αστέρι στον επόμενο Οδηγό Εστιατορίων, ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο «σύγχρονο» σεφ, ο οποίος ασπάζεται τη χημική και τη μοριακή κουζίνα που αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Ο Στάνισλας Μάτερ ξεκινά απολύοντας ένα-ένα τα μέλη της ομάδας του Λαγκάρντ. Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο Λαγκάρντ αρχίζει να ξεμένει από ιδέες για το νέο του μενού, το οποίο πολύ σύντομα θα έρθουν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν οι κριτές του Οδηγού... Ο Αλεξάντρ αναζητά απεγνωσμένα έναν βοηθά που θα τον βοηθήσει να ανταπεξέρθει με τα δύο γεύματα που καλείται καθημερινά να σερβίρει το εστιατόριο. Και τότε, σε μια περίεργη στροφή της τύχης, θα γνωρίσει τον Τζάκι. 

Read more: