Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Καρπουζόπιτα

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο καρπούζι
½ κιλό αλεύρι
50 γρ. σουσάμι
3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας μέλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Παίρνουμε το καρπούζι και το χωρίζουμε στη μέση με ένα μαχαίρι. Κόβουμε τη ψίχα του καρπουζιού και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, βάζουμε την ψίχα σε ένα σουρωτήρι και την πατάμε με τα χέρια να στραγγίξει (το χυμό τον κρατάμε να τον πιούμε, εάν θέλουμε). Αφήνουμε το καρπούζι να στραγγίξει για καμιά ώρα. 
    Μετά φτιάχνουμε ένα μείγμα ανακατεύοντας την ψίχα του καρπουζιού με το αλεύρι, λίγο από το μέλι και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ στο ταψί. Περιχύνουμε το υπόλοιπο μέλι ομοιόμορφα στο γλυκό μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. 
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε λίγο μέλι και είναι έτοιμη η καρπουζόπιτα μας ή καρπουζένια.


Καλή Επιτυχία !