Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Παλμιέ.

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
Αρκετή ζάχαρη
Νερό για το άλειμμα του φύλλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας μπροστά μας απ’ τη μακριά πλευρά και με ένα πινέλο το αλείφουμε καλά με νερό από άκρη σε άκρη. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη παντού. 
   Γυρίζουμε μπροστά μας τη στενή πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό μέχρι τη μέση. Γυρνάμε και πάλι το φύλλο, από την άλλη στενή πλευρά, μπροστά μας και τυλίγουμε πάλι σε ρολό μέχρι να συναντήσει το ήδη μισό τυλιγμένο ρολό.
   Βρέχουμε και πάλι με νερό το σημείο που ενώνονται τα δύο ρολά, για να κολλήσουν. 
Κόβουμε με ένα μαχαίρι κομμάτια λίγο μικρότερα από ένα εκατοστό. 
Τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα πατάμε με το χέρι μας, να πλατύνουν. Τα πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς να ροδίσουν.


Καλή Επιτυχία !