Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Κέικ Μαρμπρέ.

ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά σε θερμ. δωματίου
1 πακέτο φαρίνα
1 φακελάκι baking powder 
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη1 1/4 φλιτζ. γάλα σε θερμ. δωματίου
2 κουτ. σουπ. κακάοΞύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε για 3 λεπτά. 
Ανακατεύουμε στη φαρίνα το baking powder.
   Προσθέτουμε στο μείγμα διαδοχικά το γάλα, τη φαρίνα και το άρωμα που θέλουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.
   Σε μπολ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε με το κακάο καλά. Αν βγει πολύ σφικτό, αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα.
   Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Στρώνουμε την μισή ζύμη. Από πάνω βάζουμε την σοκολατένια ζύμη και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Με ένα ξυλάκι ή ένα πιρούνι, βυθίζουμε πολύ ελαφριά και προσεκτικά κάνουμε κυματισμούς. Προσέχουμε μην πάει παντού το κακάο και γίνει σοκολατένιο.
  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 1 ώρα, περίπου. Ανάλογα τον φούρνο και δεν ανοίγουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου κατά την διάρκεια του ψησίματος γιατί θα ξεφουσκώσει το κέικ, συμβουλή από παθούσα.


Καλή Επιτυχία !