Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

"Το Τέλος του Καλοκαιριού", Rosamunde Pilcher

εκδ. Ωκεανίδα

  Τέλος καλοκαιριού και η Τζέιν, σε μια ακρογιαλιά της Καλιφόρνιας, αναπολεί τα παιδικά της χρόνια στη μακρινή Σκοτία. Νοσταλγεί τη μοναχική λίμνη και τα χιονισμένα βουνά στο βάθος, μα πιο πολύ νοσταλγεί τη γιαγιά της και, φυσικά, τον γοητευτικό, τον παράφορο Σίνκλερ.
Και να που η αναπάντεχη επίσκεψη του δικηγόρου της γιαγιάς της γίνεται αφορμή για την πολυπόθητη επιστροφή στη Σκοτία.
Εκεί όμως δεν την περιμένει ο τρυφερός έρωτας μα η συγκλονιστική συνειδητοποίηση ότι σε όλη της τη ζωή αγαπούσε λάθος άντρα.

  Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο της Rosamunde Pilcher αυτομάτως ταξιδεύεις σε έναν κόσμο γεμάτο λουλούδια, καρδιοχτυπήματα, χαρές, λύπες, παρεξηγήσεις, έρωτα και αγάπη (συναισθηματική, οικογενειακή, φιλική...όλων των ειδών). Ταξιδεύεις στην Σκωτία. Γνωρίζεις την φύση της και τους ανθρώπους της.
  Έτσι, και σε αυτό το μικρό βιβλίο (237 σελ.) της Πίλτσερ. Τα συναισθήματα σε κατακλύζουν  Και εδώ, οι περιγραφές της φύσης πολλές αλλά, το βιβλίο είναι τόσο μικρό που δεν σε κουράζουν αντίθετα σε κάνουν να δεις  με το νου σου κι εσύ την σκωτζέζικη φύση.
  Εν κατακλείδι, το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο, με ένα-δυο σημεία ανατροπής αν και κάπου προβλέψιμο. Ένα ευχάριστο βιβλίο για την παραλία ή για τα χαλαρά βράδια στο μπαλκόνι.


Καλό Διάβασμα !