Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Step Up Revolution

(Σεπτέμβριος 2012, Ελλάδα).

   Η Emily φτάνει στο Μαϊάμι με σκοπό να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια. Γνωρίζει τον Sean που είναι μέλος μιας μουσικοχορευτικής ομάδας-συμμορίας και "χτυπάνε" σε διάφορα σημεία της πόλης, με σκοπό να προστατέψουν την γειτονιά τους από τα καταστροφικά πολεοδομικά σχέδια ενός πλούσιου. 

   Πιστό στην παράδοση που έχει καθιερώσει, το "Step Up: Revolution" είναι το ίδιο απολαυστικό όσο και τα προηγούμενα. Με φόντο το υπέροχο και άκρως καλοκαιρινό Μαϊάμι επιδιώκει να ανεβάσει τη θερμοκρασία με τις εντυπωσιακές χορογραφίες και τον καταιγιστικό ρυθμό τους. Αναμειγνύει χορό δρόμων και "φτωχό αγόρι-πλούσιο κορίτσι" ειδύλλιο που απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό με χορευτικές ανησυχίες
   Με κύριο όπλο τις καταπληκτικές χορογραφίες του (όπως και τις προηγούμενες τρεις φορές), σε κάνει να ξεχνάς το "βαρετό" σενάριο και τις μέτριες ηθοποιίες των πρωταγωνιστών (εντάξει, κυρίως χορευτές είναι οι άνθρωποι!).
   Μου άρεσε που η ταινία εστιάζει πιο πολύ στο τελικό αποτέλεσμα κάθε (πρωτότυπης) χορογραφίας από την ΜΟΒ, παρά στην οργάνωσή της. Η ποικιλία στο χορό είναι μεγάλη. 
Ποια χορογραφία να πρωτοδιαλέξεις. Την αρχική ; Στο μουσείο ; Στο εστιατόριο ; Στο δημοτικό συμβούλιο ή την τελική ; Όλες είναι πρωτότυπες, υπέροχες και σου ανεβάζουν την διάθεση μετατρέποντας το σαλόνι σου ή το cinema σε club-άκι. Εγώ πάντως ξεχώρισα την χορογραφία στο δημοτικό συμβούλιο και την τελική
    Η αλήθεια είναι ότι αν επιλέξεις να δεις την ταινία, θα την επιλέξεις καθαρά για τον χορό. Γιατί, σε τέτοιες ταινίες ο χορός είναι ο πρωταγωνιστής τέτοιων ταινιών. Και αυτή η ταινία από άποψη χορού και ρυθμού καταφέρνει μια χαρά να σε διασκεδάσει και να σε παρασύρει !
  Η ταινία λοιπόν, συστήνεται ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις του χορού, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό.

Director : Scott Speer
Writers : Duane Adler, Amanda Brody
Cast : Kathryn McCormick, Ryan Guzman, Misha Gabriel Hamilton, Peter Gallagher
99 min



Καλή Προβολή !