Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

The Cold Light of Day

Ή ελληνιστί : "Μην Εμπιστεύεσαι Κανέναν", (Σεπτέμβριος 2012, Ελλάδα).

  Όταν ο Will φτάνει στην Ισπανία για διακοπές με ιστιοπλοϊκό, μαζί με την οικογένειά του, έχει ένα σωρό προβλήματα στο κεφάλι του: η εταιρεία που δημιούργησε χρεοκόπησε  ενώ η σχέση του με τον αυστηρό πατέρα του πάει από το κακό στο χειρότερο. Όμως η οικογένειά του απάγεται από μυστικούς πράκτορες και οWill είναι ο μόνος που μπορεί να τους σώσει.

  Αν διαβάσεις κριτικές για την ταινία, θα δεις ότι δεν είναι και τόσο κολακευτικές. Εντάξει, δεν είναι και ταινιάρα αλλά ούτε και για πέταμα. Είναι μια κλασσική αμερικανιά δράσης χωρίς πολύ ξύλο αλλά με πράκτορες της CIA, με μια οικογένεια με καλά κρυμμένα και επικίνδυνα μυστικά, συνωμοσίες, ανατροπές και μπόλικο ανθρωποκυνηγητό. Έχει αρκετή ένταση και ρυθμό με αποτέλεσμα να σε κρατάει αν και μετά το τέλος της, δεν είναι από αυτές τις ταινίες που θα σου μείνει.
  Αυτό που με χάλασε βασικά, ήταν ότι έχει πολλά κοντινά πλάνα με ζουμαρίσματα και σε κάποια σημεία ήταν σαν ο σκηνοθέτης να κράταγε την κάμερα και το χέρι του να μην ήταν σταθερό ! Άσε που μου φάνηκε κάπως η φωτογραφία και το μοντάζ. Για παράδειγμα, σε ένα βραδινό ανθρωποκυνηγητό στην πόλη της Μαδρίτης (ωραία πλάνα από την Ισπανία, όμως) μέσα σε λίγες στιγμές σε πάει από το σκοτάδι σε ήλιο και έπειτα σε συννεφιά. Δηλαδή, συγγνώμη. Ολόκληρη μέρα γινόταν αυτό ; Φάνηκε κάπως πρόχειρο.
  Α! και μια λεπτομέρεια. Η ταινία διαφημίζεται για τα δύο ηχηρά ονόματα που πρωταγωνιστούν : τον Bruce Willis και την Sigourney Weaver που ζήτημα είναι να εμφανίζονται 10 με 20 λεπτά. Την ταινία προσπαθεί να την κρατήσει ο Henry Cavill (δεν τον είχα ξαναδεί) που μπορεί να είναι κούκλος αλλά μου φάνηκε "άνευρος", να το πω έτσι. Προσπάθησε το παιδί αλλά...

Director : Mabrouk El Mechri
Writers : Scott Wiper, John Petro
Cast : Henry Cavil, Bruce Willis, Sigourney Weaver
93 min

Καλή Προβολή (εάν την επιλέξετε) !