Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Γίγαντες στο Φούρνο.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γίγαντες
1/2 φλυτζάνι  τσαγιού ελαιόλαδο
1 pummaro
3-4 καρότα ψιλοκ/να
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκ/να
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κοτσανάκια σέλινο
1 ματσάκι μικρό 
μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο1 κουταλιά σούπας πελτέ
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

   Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες στο νερό. Στραγγίζουμε και τουε βράζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα, περίπου. Ύστερα τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε ένα ταψί.
  Σε  τηγάνι βαθύ βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν και μετά το καρότο. Προσθέτουμε το pummaro, σέλινο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε 20' περίπου, την σάλτσα μας και την περιχύνουμε πάνω στους γίγαντες. Ανακατεύουμε.
  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 200οC, για 1 ώρα, περίπου, να πάρει χρώμα και να δέσει το φαγητό μας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό κατά το ψήσιμο.


Καλή Επιτυχία !