Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τομάτες Γεμιστές με Τραχανά.


ΥΛΙΚΑ
150 γρ. φέτα
8 τομάτες ώριμες μεγάλες 
1 αυγό χτυπημένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκ/νο
2 φλιτζ. τσ. τραχανά ξινό 


½ φλιτζ. ελαιόλαδο 
½ φλιτζ. φρέσκο γάλα 
Λίγο δυόσμο
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, Πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Ανοίγουμε τις τομάτες, κόβουμε το καπάκι (κορυφή), αφαιρούμε την ψίχα τους και τις κρατάμε χωριστά. 
 Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τον τραχανά, το αβγό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι το τυρί χοντροκομμένο με το χέρι και την ψίχα της ντομάτας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μείγμα. Κατόπιν, γεμίζουμε με αυτό τις ντομάτες βάζοντας από πάνω το καπάκι τους. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. 
  Σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C, σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.


Καλή Επιτυχία !