Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Μακαρόνια με Τόνο

ΥΛΙΚΑ
250γρ. τομάτες
1 φλ. ελαιόλαδο
1κ.σ. πελτέ ντομάτα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
Αλάτι, Πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε μία μικρή κατσαρόλα, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, με το λάδι και προσθέτουμε τον τόνο και τις τομάτες ψιλοκομμένες.
   Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, και τον άνηθο. Προσθέτουμε και λίγο νερό, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. 
Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα, περίπου, μέχρι να «δέσει».
    Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με λίγο αλάτι.
«Σβήνουμε» τη σάλτσα με το κρασί, και την σερβίρουμε πάνω στα μακαρόνια. Έχει τύχει να την φτιάξω και χωρίς το κρασί και είναι εξίσου ωραία.


Καλή Επιτυχία !