Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

The Campaign

Ή ελληνιστί : "Οι Υποψήφιοι", (Οκτώβριος 2012, Ελλάδα).

  Όταν ο Cam Brady, για πολλά χρόνια μέλος του Κογκρέσου, διαπράττει μια μεγάλη δημόσια γκάφα πριν τις επερχόμενες εκλογές, ένα ζευγάρι αδίστακτων συμβούλων βάζει απέναντί του έναν αντίπαλο υποψήφιο (τον αφελή Marty Huggins, διευθυντή του τοπικού γραφείου τουρισμού), ο οποίος διεκδικεί και αυτός την προτίμηση του εκλογικού σώματος στην Βόρεια Καρολίνα. 

   Λίγο πριν από τις πραγματικές εκλογές στις ΗΠΑ, βγαίνει αυτή η αμερικανιά όπου σατιρίζει ανελέητα το πολιτικό σύστημα της χώρας, την πρώτη ώρα της ταινίας, τουλάχιστον.
   Ένα μήνα και κάτι πριν την διεξαγωγή των Προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ 2012 η φρενίτιδα της πολιτικής εκστρατείας βρίσκεται στο απόγειο της, για κάθε υποψήφιο. Τα επιτελεία των συμβούλων τους σκαρφίζονται διαρκώς νέες διαφημιστικές καμπάνιες εξευτελισμού του αντιπάλου με πισώπλατα μαχαιρώματα.
   Οι δύο υποψήφιοι W. Ferrell και Z Galifianakis (δύο απίστευτοι κωμικοί που όμως εδώ δεν τους δίνεται και πολύ η δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τα κωμικά τους ταλέντα), έχουν μοναδική έγνοια τους να εξαφανίσουν από προσώπου γης ο ένας τον άλλον. Βέβαια, μπορώ να πω ότι ο Galifianakis σαν αφελής υποψήφιος είναι πολύ καλός με μία προφορά τοπικής διαλέκτου αλλά και με μια ελαφρώς θηλυπρεπή ιδιομορφία. Ο Ferrell, πάλι είναι απλά ο υποψήφιος με το γνωστό χοντροκομμένο του και προσβλητικό χιούμορ (ποιος θεωρεί αστείο ότι δίνει καταλάθος μπουνιά σε ένα μωρό!;).
   Σε μια ενδιαφέρουσα πτυχή της υπόθεσης πάντως, οι εκκεντρικοί αδελφοί Motch, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τους πολιτικούς σαν πιόνια προκειμένου να επιτύχουν να πουλήσουν την βιομηχανική ζώνη της Πολιτείας σε Κινέζους επιχειρηματίες. Στοιχείο που φαντάζει ενδιαφέρον, για τους δύο υποψήφιους αφού παρουσιάζονται σαν πιόνια, από τα μεγάλα κεφάλια, δείχνοντας κάτι που ίσως κρύβεται πίσω από την λαμπερή βιτρίνα της πολιτικής.
   Εν κατακλείδι, μια παρατραβηγμένη, ξεχειλωμένη κωμωδία με χαζό και ίσως προσβλητικό χιούμορ που κοροϊδεύει το σύστημα προώθησης βλακωδών ιδεών και ανήθικης χρηματοδότησης των πολιτικών υποψηφίων ανάλογα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες την κατάλληλη περίοδο.
Director : Jay Roach
Writers : Chris Henchy, Shawn Harwell
Cast : Will Ferrell, Jach Galifianakis
85 min


Καλή Προβολή !