Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Total Recall

Ή ελληνιστί  "Ολική Επαναφορά", (Σεπτέμβριος 2012, Ελλάδα)

  Ο Douglas Quaid έχει εγκλωβιστεί σε μια βαρετή ζωή: δουλεύει στη γραμμή συναρμολόγησης ενός εργοστασίου και είναι παντρεμένος με τη Lori. Πολύ σύντομα επιζητά να αποδράσει, έστω και νοητικά, από τη βαρετή καθημερινότητά του κι επισκέπτεται τη Rekall, μια εταιρεία που θα μετατρέψει το όνειρο του να ζήσει ως μυστικός πράκτορας σε πραγματική ανάμνηση. Όμως κάτι πηγαίνει εντελώς στραβά κι έτσι η γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας θολώνει και φαίνεται πως η τύχη ολόκληρου του κόσμου κρέμεται από τον Douglas 

   Ενδιαφέρουσα ταινία. Η αλήθεια είναι, ότι την πρώτη ταινία με τον Schwarzenegger την είχα δει πριν καμιά δεκαριά χρόνια και δεν πολύ-θυμόμουν την πλοκή. Αυτό, όμως δεν με εμπόδισε να δω κάποιες διαφορές μεταξύ τους.
   Καταρχήν εδώ η υπόθεση δεν διαδραματίζεται στον Άρη (και πάει όλη αυτή η μυθολογία γύρω από τον κόκκινο πλανήτη) αλλά στην Γη που στο μακρινό μέλλον κυριαρχούν δυο κράτη στον πλανήτη : η UFB και η Αποικία δηλ. η Αυστραλία (σκεφτείτε γιατί χωρίστηκαν).
   Το remake του "Total Recall" έχει την ιδέα και δανείζεται αρκετά στοιχεία από τον προκάτοχό του. Αυτό που κυριαρχεί εδώ, είναι η δράση και τα εφέ ενώ το σενάριο είναι απλά από διαφορετική οπτική, εστιάζει στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Αυτή είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια σε αντίθεση με του 1990 που είχε ερωτικές σκηνές, βία και βρισιές.
    Για εκείνους που έχουν δει το παλιό τότε θα το δουν ως ξαναζεσταμένο φαγητό με τις ατάκες να ανακυκλώνονται. 
    Κάποιος όμως, που δεν έχει δει το πρώτο "Total Recall", θα θεωρήσει αυτό εδώ πάρα πολύ καλό, αλλά αν συγκριθούν τα δύο μεταξύ τους, φαίνεται πως το πρώτο ρίχνει περισσότερο βάρος στο σενάριο, ενώ το δεύτερο εκμεταλλεύεται την σύγχρονη τεχνολογία και ποντάρει στον εντυπωσιασμό του θεατή.

  Εν κατακλείδι, μια πολύ καλή περιπέτεια και τίποτα παραπάνω με πολύ καλές σκηνές μάχης, καταιγιστική δράση και γρήγορο ρυθμό.
Director : Len Wiseman
Writers : Kurt Wimmer, Mark Bomback
Cast : Collin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bill Nighy, Bryan Cranston
118 min

Καλή Προβολή !