Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Πατάτες με Μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό πατάτες
1 κονσέρβα μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις πατάτες από τα χώματα. Με τη φλούδα τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν για 10-15 λεπτά. Τις αφαιρούμε από το νερό, πριν μαλακώσουν πολύ, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε στην άκρη.
  Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Ύστερα προσθέτουμε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη και το σκόρδο.
  Όταν σωταριστούν και πιουν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί. Ανακινούμε το τηγάνι έτσι ώστε να μην λιώσουν οι πατάτες και, σερβίρουμε.



Καλή Επιτυχία !