Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ted

(Αύγουστος 2012, Ελλάδα).

  Αποτέλεσμα χριστουγεννιάτικης ευχής, ο Ted, το λούτρινο αρκουδάκι του John, ζωντανεύει και γίνεται ο καλύτερός του φίλος ως την ενήλικη ζωή του. Όταν ο 35άρης John όμως δεσμεύεται σοβαρά με την Lori, η παρουσία του Ted αρχίζει να αποτελεί πρόβλημα. 

  Μια πρωτότυπη θεματικά και σεναριακά ταινία με καυστικό και τολμηρό χιούμορ που όμως "ξεφουσκώνει" όσο προχωράει η ταινία. Κωμωδία με βωμολοχίες και αστεία "τουαλέτας" περιεχομένου του δημιουργού του ενήλικου παιδικού "The Family Guy" (άθλιο και σεξιστικό) που επεξηγείται με χιουμοριστικό (και όχι απόλυτα αμερικάνικο) τρόπο η έννοια της αντρικής φιλίας.
Εξάλλου και μόνο ως ιδέα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα ένα αρκουδάκι να βρίζει σαν νταλικέρης, να καπνίζει χόρτο, να κάνει σεξ, να είναι γενικά πρόστυχο αλλά και να κάνει παρέα με διάσημους σταρ.
  Ο Mark Wahlberg ως 35άρης με σύνδρομο Peter Pan που αρνείται να ωριμάσει και δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο στη ζωή του, ταιριάζει απίστευτα με τον Ted (με την φωνή του Seth MacFarlane). Κάνουν ωραίο χιουμοριστικό δίδυμο.
   Η ταινία είναι διασκεδαστική και ευχάριστη αλλά, αυτό που με χάλασε εμένα είναι οι πολλές βωμολοχίες. Δηλαδή, από πότε θεωρούνται οι βρισιές αστείες ; Άσε που η ταινία έμοιαζε λες και είχε ξεχωριστά χιουμοριστικά σκετσάκια χωρίς συνοχή με το σκανταλιάρικο αρκουδάκι.
   Α! Στα συν της ταινίας και οι πολλές κινηματογραφικές αναφορές (π.χ. του Flash Gordon).
Όσο για το τέλος ; Κλισέ και εύκολο εμπορικά.
   Η μικρή πληροφορία της ταινίας είναι ότι, ο Mark Wahlberg και ο Seth MacFarlane δεν μπήκαν τελευταία στιγμή στα αεροπλάνα (ενώ είχαν εισητήρια) που χτύπησαν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11/9. Ο μεν πρώτος γιατί αποφάσισε να πάει οδηγώντας και ο δεύτερος έφτασε στο αεροδρόμιο δέκα λεπτά μετά την αναχώρηση της πτήσης !
   Για το τέλος, κάτι σημαντικό. Το γεγονός ότι στην ταινία πρωταγωνιστεί ένα αρκουδάκι (γλυκούλι, η αλήθεια είναι) δεν σημαίνει ότι η ταινία απευθύνεται σε παιδιά. Τόσο η ταινία όσο και τα αστεία της απευθύνεται σε ενήλικες αφού οι βωμολοχίες και τα σεξουαλικά υπονοούμενα κυριαρχούν.
Director : Seth MacFarlane
Writer : Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild
Cast : Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane
106 min

Καλή Προβολή !