Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Μοσχάρι με Κριθαράκι στο Φούρνο

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
4 τομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 ξύλο κανέλας
5 κόκκους μπαχάρι
5 γαρύφαλλα
Αλάτι, Πιπέρι
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη (προαιρετικά, για τις τομάτες)
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Βάζουμε το κρέας να πάρει μία βράση και το σουρώνουμε. Το τσιγαρίζουμε και αφού ροδοκοκκινίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά από 5 λεπτά το σκόρδο, τις τομάτες ψιλοκομμένες και τον πελτέ τομάτας. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τα μπαχάρια και τα γαρύφαλλα. Στη συνέχεια βάζουμε νερό να καλύψει το κρέας και κλείνουμε τη χύτρα.
   Μόλις αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα χαμηλώνουμε στο 1,5 (σε κλίμακα μέχρι το 3) και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
   Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για 7-8 λεπτά και σουρώνουμε. Του ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να μείνει σπυρωτό.
    Μόλις γίνει το κρέας μας το βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε και το κριθαράκι.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό γιατί το κριθαράκι θα μαγειρευτεί στη σάλτσα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.



Καλή Επιτυχία !