Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Καρυδόπιτα.

ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα βούτυρο
2 κ.σ κονιάκ
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ γαρίφαλο τριμμένο

Για το Σιρόπι :
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Χτυπάμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε και το γάλα. 
Παράλληλα, ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και τα γαρίφαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα
  Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε κι αυτά. Ανακατεύουμε και το αλεύρι με την τριμμένη φρυγανιά και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ελαφρά.
    Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε και με αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για μία ώρα περίπου.
   Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό. Κρύο σιρόπι σε ζεστό γλυκό ή το αντίθετο.



Καλή Επιτυχία !




8) Ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο στην αρχή, χαμηλώνουμε στη συνέχεια.
9) Βράστε το σιρόπι για 5.
10) Σιροπιάστε τη ζεστή.