Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Μους Σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ   (4-6 μπολ/ποτήρια)
5 αυγά200 γραμμάρια κουβερτούρα 50% κακάο
120 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ωσότου το μείγμα να ασπρίσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρώς.
   Ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα και ανακατεύουμε απαλά (δεν χρειάζεται μίξερ γιατί το μείγμα δεν θα δέσει). Σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια ή σε ένα μεγάλο μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
(Ίσως να χρειαστεί να την φτιάξετε πολλές φορές, όπως εγώ, μέχρι να πετύχετε το αφράτο μους που πρέπει).


Καλή Επιτυχία, στην Τελευταία Συνταγή του χρόνου!