Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ατομική Σπιτική Τυρόπιτα.

ΥΛΙΚΑ  (10 πίτες)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. τριμμένη φέτα
1 κούπα γάλα
1 κούπα νερό σε θερμ. δωματίου
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. μπέικιν-πάουντερ
2 αυγά
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι, το γάλα, το νερό, το μπέικιν-πάουντερ, το ένα αυγό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει. Εάν βγει υγρή, ρίχνουμε λίγο έξτρα αλεύρι. 
   Την αφήνουμε στην άκρη και σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα με το άλλο αυγό. Προαιρετικά, αλατοπιπερώνουμε.
   Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια και με το χέρι τα απλώνουμε να ανοίξουν σαν πιτάκια. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από μία κουταλιά γέμισης και κλείνουμε, πατώντας την άκρη με το πιρούνι.
   Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε. Όταν αρχίζουν και παίρνουν χρώμα, τις βγάζουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.


Καλή Επιτυχία !


Υ(στερα)Σ(υνταγής) : Μια αγαπημένη συνταγή από την γιαγιά του φίλου μου. Εάν θέλετε τις πίτες πιο αφράτες αντί για αλεύρι βάζουμε φαρίνα και χωρίς μπέικιν-πάουντερ. Επίσης, στη γέμιση μαζί με το τυρί μπορούμε να βάλουμε και αλλαντικά.