Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Λουκουμάδες

ΥΛΙΚΑ   (25-30 λουκουμάδες)
330 ml μπύρα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν-πάουντερ
Μέλι, Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και μετά την μπύρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα κουτάλι να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο λάδι και όταν ζεσταθεί (μην κάψει), ρίχνουμε τους λουκουμάδες. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Ανεβαίνουν και στην επιφάνεια όταν είναι έτοιμοι. Με τρυπητή κουτάλα τους βάζουμε πάνω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
   Σερβίρουμε 7-8 ανά άτομο με μέλι και κανέλα.
  Ένα μυστικό τέλος που κάνω κι εγώ : Όταν η ζύμη βγει από το ψυγείο, για να τους τηγανίσουμε φοράμε γάντι στο ένα χέρι, παίρνουμε ζύμη και την πιέζουμε με την κλειστή παλάμη μας. Θα βγει κάμποση από έξω (μεταξύ αντίχειρα και δείκτη), ε! αυτή που θα "περισσέψει", την ρίχνουμε στο ζεστό λάδι.


Καλή Επιτυχία & Καλή Όρεξη !