Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Upside Down

Ή ελληνιστί : "Ανάμεσα σε Δυο Κόσμους", (Ιανουάριος 2013, Ελλάδα).

  Ο Adam και η Eden ζουν σε δύο διαφορετικούς, αντίστροφης βαρύτητας κόσμους, οι οποίοι στέκονται ο ένας «πάνω» στον άλλον. Ο απαγορευμένος παιδικός έρωτάς τους θα διακοπεί βίαια, αλλά λίγα χρόνια μετά θα βρεθούν να δουλεύουν μαζί στην ίδια εταιρεία.

  Δύο πλανήτες που συνυπάρχουν ο ένας απέναντι από τον άλλο. Αρκεί να σηκώσεις τα μάτια σου και θα δεις έναν εντελώς άλλο κόσμο από πάνω σου ή από κάτω σου. Υπάρχει ο Πάνω Κόσμος όπου ζουν οι ευκατάστατοι και ο Κάτω Κόσμος (μπρρρ !!!) όπου ζουν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Ο Πάνω Κόσμος είναι και πιο φωτεινός εκτός από πλούσιος ενώ ο Κάτω πιο μίζερος. Επίσης οι Πάνω απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους Κάτω (μόνο επαγγελματικές σχέσεις μέσα στη εταιρεία)! Άσε, που υπάρχει και η βαρύτητα και αν από τον Κάτω θελήσεις να ανέβεις στον Πάνω, θα αιωρείσαι ή και το αντίθετο.Οπότε είναι λίγο δύσκολη η μετακίνηση από τον ένα κόσμο στον άλλο.         Ένα αγόρι από τον Κάτω κόσμο όμως, ερωτεύεται μία κοπέλα από τον Πάνω και προσπαθώντας να ζήσουν τον έρωτα τους, τίποτα δεν θα τους εμποδίσει. Ούτε καν οι νόμοι της Φυσικής !
    Μια ταινία που συνδυάζει δύο είδη : Ρομαντική κομεντί επιστημονικής φαντασίας. Ένα παραμύθι με μία πολύ πρωτότυπη ιδέα. Δυο πλανήτες με αντίθετη βαρύτητα και ανάμεσα τους μια αγάπη που προσπαθεί να νικήσει οικονομικές και κοινωνικές αντιξοότητες αλλά και τους νόμους της βαρύτητας.
Μια ευχάριστη και ανάλαφρη ταινία. Εξαιρετική φωτογραφία και πανέμορφο σκηνικό.

Director : Juan Diego Solanas
Writers : Santiago Amigorena, Juan Diego Solanas
Cast : Kirsten Dunst, Jim Sturgess
90 min

Καλή Προβολή !