Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

3 Εύκολοι Τρόποι Ψησίματος Πατάτας


  • Πατάτες φούρνου : Προθέρμανε το φούρνο και άλειψε τις πατάτες με ελαιόλαδο. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και τρύπησε τες με το πιρούνι σε διάφορες μεριές, ώστε να μπορεί να βγει ο ατμός από μέσα τους. Τοποθέτησε τες σε λαδόκολλα ή απευθείας στο ταψί. Ψήσε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές στην επιφάνεια.
  •  Πατάτες τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο : Ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία, αλλά πριν τις βάλεις στο φούρνο, τύλιξε τες σε αλουμινόχαρτο. Η υφή τους θα είναι πιο μαλακή αυτή τη φορά.
  •  Πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων : Άλειψε τις πατάτες με ελαιόλαδο, πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι, τρύπησε τες με το πιρούνι και βάλε σε ένα σκεύος για φούρνο μικροκυμάτων. Ψήσε σε δυνατή ένταση για 5 λεπτά, γύρισε τες και άφησε για άλλα 5 λεπτά. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να τις μαγειρέψεις.
Όποιον τρόπο, όμως, κι αν διαλέξεις, για να τις μαγειρέψεις, πρέπει πρώτα να τις πλύνεις καλά και να τις τρυπήσεις με ένα πιρούνι.