Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κόκκινο Ριζότο

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. φέτα
1 φλιτζ. ρύζι
1/2 φλ. λευκό κρασί
2 κουτ. σουπ. βούτυρο
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. ούζο
1 κύβο ζωμό λαχανικών βρασμένο σε 6 φλιτζ. νερό
3 τομάτες ή 500 γρ. pummaro
1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλ. βασιλικό ή δυόσμο ή ρίγανη

Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και το λάδι μαζί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να 

μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την 

τομάτα. Μόλις αρχίσει να την πιει το ρύζι, προσθέτουμε με την κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας 

το ζωμό, σταδιακά, γυρίζοντας συνέχεια με το ρύζι να πιει κάθε δόση. Το κάνουμε αυτό 2-3 φορές 

(είναι λίγο κουραστικό αυτό αλλά αξίζει μετά) και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το ούζο, και 

λίγο αλατοπίπερο. 

   Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό όσο χρειάζεται για να μαγειρευτεί το ρύζι αλλά να είναι και 

κρεμμώδες. 

   Προς το τέλος προσθέτουμε τη φέτα, τα μυρωδικά και το υπόλοιπο βούτυρο. Την φέτα μπορούμε 

να την προσθέσουμε ή τρίμμα ή ως μεγάλη φέτα στο πιάτο, δίπλα από το ριζότο.





Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη !