Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

"Στους Πέντε Ανέμους", Μαρίνα Πετροπούλου

εκδ. Α.Α. Λιβάνη

   Τέσσερις διαφορετικές γυναίκες εμπιστεύονται τον έρωτα και ακροβατούν ανάμεσα στο φως, το σκοτάδι και την πλάνη του.
   Όνειρα, ψευδαισθήσεις, πλαστογραφημένες αγάπες, αποκαλύψεις και κρυμμένα μυστικά λεηλατούν τις ζωές τους και τις σκορπίζουν στους πέντε ανέμους της απόγνωσης.
  Όταν το πάθος γίνεται συνοδός της άπληστης φιλοδοξίας, οι απατημένες συνειδήσεις ξυπνούν και ζητούν δικαίωση μέσα από την εκδίκηση και την τιμωρία.

   Τέσσερις γυναίκες διαφορετικής ηλικίας, μόρφωσης, ανατροφής και κοινωνικής τάξης, ερωτεύονται τον ίδιο άνδρα. Ερωτικό, συναισθηματικό και με έντονη πλοκή, το βιβλίο αυτό της Μαρίνας Πετροπούλου συναρπάζει με το γράψιμό του, την ιστορία και τη δράση του.
     Όνειρα, ψεύτικες αγάπες, αποκαλύψεις και κρυμμένα μυστικά μπαίνουν στις ήρεμες ζωές των τεσσάρων ηρωίδων και τις σκορπίζουν στους πέντε ανέμους της ευτυχίας που είναι και συνάμα δυστυχία. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί το ίδιο αντικείμενο πόθου για να φτάσει στον έρωτα. Ενός έρωτα με πολλά πρόσωπα,όπως μπορεί να είναι και σε κάποιες σχέσεις. Ο ίδιος άντρας, ο Αλέξης, μοιάζει διαφορετικός όχι γιατί είναι (στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος μ@#@$@& με όλες τους), αλλά γιατί οι τέσσερις ηρωίδες (Έλενα, Άννα, Μαρία, Μαριλένα) θέλουν για δικούς τους λόγους να τον βλέπουν διαφορετικό και τελικά να τον ερωτεύονται.
     Ένα συνεχόμενο σφίξιμο στο στομάχι και στην καρδιά είναι αυτό το βιβλίο καθώς ξετυλίγονται οι ιστορίες 4 γυναικών με κεντρικό άξονα έναν άντρα, που η παρουσία του σημαδεύει τις ζωές τους.        Αλήθειες, ψέματα, μυστικά και τραγικές αποκαλύψεις, θα παίξουν τον ρόλο τους για τις τέσσερις γυναίκες – θύματα, που ενώνουν τις ζωές τους και αναζητούν μέσα απ’ την εκδίκηση τη λύτρωση από την κοροϊδία και την προδοσία.


Καλή Ανάγνωση !