Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μαλακά Κουλούρια Πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
3/4 ποτηριού ζάχαρη
3/4 ποτηριού φυσικό χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. γλ. μπέικιν-πάουντερ
2 κουτ. γλ. σόδα
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Χτυπάμε ή στο μίξερ ή με σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Πάνω από τον κάδο του μίξερ ή το μπολ (ό,τι σε βολεύρι) ανακατεύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα, να αφρίσει και τα χύνουμε στο λάδι. Ανακατεύουμε συνέχεια ενώ ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, το μπέικιν-πάουντερ και σιγά-σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε με το χέρι, εάν χρειαστεί. Η ζύμη θα είναι μαλακή.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και δεν κολλάει στα χέρια μας, την σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10΄, το πολύ.
  Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250οC για 10΄. Τα βγάζουμε κατευθείαν από τον φούρνο. Θα έχουν πάρει χρώμα και θα είναι μαλακά αλλά και λίγο τραγανά μέσα.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη !