Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

"Χαμένες Αγάπες", Nicholas Sparks

εκδ. Α.Α. Λιβάνη

...Για τον Γκάρετ, τον άντρα που υπογράφει το γράμμα, το μήνυμα αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για να εκφράσει την αιώνια αγάπη του σε μια γυναίκα που έχει χάσει. Για την Τερέζα, που είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική από τότε που ο άντρας της κλόνισε την εμπιστοσύνη της, το μήνυμα δημιουργεί ερωτήματα που της κεντρίζουν την περιέργεια. Ποιοι είναι ο Γκάρετ και η Κάθριν; Πού βρίσκεται εκείνος τώρα; Ποια είναι η ιστορία του; Γοητευμένη από το μυστήριο και ωθούμενη από πρωτόγνωρα συναισθήματα, η Τερέζα, στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τον Γκάρετ, ξεκινά μια έρευνα που την οδηγεί σε μια ηλιόλουστη παραλιακή πόλη αλλά και σ' ένα απροσδόκητο δίλημμα....

  Αυτό γράφει το οπισθόφυλλο του βιβλίου, μεταξύ άλλων. Ένα ρομαντικό,συγκινητικό βιβλίο από τον μετρ του είδους Nichola Sparks...Ότι πρέπει δηλαδή για αυτές τις μέρες, κοντά στη γιορτή των Ερωτευμένων.
  Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα που χάνεται και ξαναγεννιέται. Μια δακρύβρεχτη ιστορία αγάπης. Ένα βιβλίο για την δυνατή αγάπη.
  Ο Γκάρετ, ένας άντρας που βασανίζεται από τις αναμνήσεις του και αποκαλύπτει στους αναγνώστες τη σπαρακτικά εύθραυστη και, ταυτόχρονα, τεράστια δύναμη της αγάπης. Η Τερέζα, μία γυναίκα που μπορεί να έχει πληγωθεί στο παρελθόν, αλλά δεν φοβάται να αγαπήσει.  Συναντιούνται και γεννιέται ένας έρωτας μεταξύ τους. Το θέμα είναι θα ευδοκίμησει η αγάπη αυτή ή τα φαντάσματα του παρελθόντος είναι πιο δυνατά;
   Ωραίο βιβλίο και ωραία ιστορία. Διαβάζεται γρήγορα και δεν κουράζει (425 σελ.). Είναι φουλ στον έρωτα, έχει στιγμές αγωνίας και αρκετή συναισθηματική ένταση. 
Για μένα είναι καλύτερο από την ομώνυμη ταινία με τον Kevin Costner και την Robin Wright (πρώην Penn) αν και πολύ ταιριαστοί. Όταν διάβαζα το βιβλίο αυτούς φανταζόμουν. Τελοσπάντων, μην ξεφεύγω.
  Το βιβλίο είναι ωραίο και αξίζει εάν είσαι κοπέλα. Είναι ένα καθαρά κοριτσίστικο βιβλίο αν και με κούρασαν λίγο, τα σημεία με τις περιγραφές των ονείρων του Γκάρετ !


Καλή Ανάγνωση !