Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

"Η Ζωή που Δεν Διάλεξε", Κική Σεγδίτσα

εκδ. Α.Α. Λιβάνη

   ...Η πραγματική της οικογένεια, από ένα μίσος που εδραιώθηκε στο φόβο του κοινωνικού σκανδάλου και των συνεπειών που θα είχε στη δημόσια εικόνα της γιαγιάς, αποφάσισε να την απαρνηθεί, με τρόπο απάνθρωπο, με βίαιο ξερίζωμα. Επιλέχτηκε, άραγε, από τους θετούς γονείς της σαν στήριγμα για τα γηρατειά τους, που δεν τους έλαχε να ζήσουν, ή από φιλάνθρωπα αισθήματα; Όπως και να ’χει, νιώθει επίλεκτη. Και τώρα, αυτός ο απροσδόκητος παππούς, ο πολύς Όθωνας Φωτίου, την επέλεξε για να εκδικηθεί την καριερίστα πρωταγωνίστρια σύζυγό του, που πάλεψε να κρατήσει το θρόνο των σταρ. Η Έλντα πνίγεται. Αισθάνεται παγιδευμένη σ’ ένα χορό Αρλεκίνων,...


  Σε αυτό το βιβλίο (398 σελ.) της Κικής Σεγδίτσα (το δεύτερο της που πέφτει στα χέρια μου) η ηρωίδα της, βαδίζει σε μια ζωή που άλλοι χάραξαν για εκείνη, καθώς για κοινωνικούς λόγους ξεριζώνεται από την αληθινή της οικογένεια. Νιώθει διαφορετική, γέννημα αντίδρασης στο μίσος.
  Η κα Σεγδίτσα δημιουργεί ένα σύγχρονο βιβλίο, με γλώσσα που διεισδύει βαθιά τους ήρωές της με αποτέλεσμα να σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Είναι ευχάριστο και διαβάζεται μονορούφι.
  Έχει απλή αλλά μοντέρνα γραφή χωρίς περιττά και χωρίς να κουράζει. 
Ένα βιβλίο και μια ιστορία κατάλληλα για την πιο χαλαρή εποχή του χρόνου.


Καλή Ανάγνωση !