Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Petra Nemcova

      
     Το 31χρονο supermodel / φιλάνθρωπος Petra Nemcova, είναι από τις γυναίκες, παγκοσμιώς, που με κάνουν περήφανη που είμαι γυναίκα και επιτέλους βρήκε την ευτυχία που της άξιζε στο πρόσωπο του Βρετανού ηθοποιού Jamie Belman. Αρραβωνιάστηκαν τον Ιανουάριο και ο γάμος, όπως είπε σε συνέντευξη της στην Telegraph, θα γίνει τον Ιούνιο του 2012, φορώντας νυφικό Marchesa.


                                                    

    To μοντέλο από την Τσεχία ήταν τον Δεκέμβριο του 2004 στην Ταϊλάνδη όπου είχε πάει διακοπές με τον τότε αρραβωνιαστικό της, φωτογράφο Simon Atlee. Όταν, την τελευταία μέρα τον διακοπών τους, χτύπησε το φονικό τσουνάμι. Κατάφερε να επιβιώσει μένοντας, σκαρφαλωμένη σε ένα φοίνικα για οχτώ ώρες, παρασυρμένη από τα ορμητικά νερά. Δυστυχώς, όμως τον Simon Atlee τον παρέσυραν τα ορμητικά κύματα ενώ η Petra Nemcova, όπως είδα σε συνέντευξη της, είπε πως όσο ήταν σκαρφαλωμένη στο δέντρο, "άκουγε τα κόκκαλα της λεκάνης της να σπάνε ξανά και ξανά", μεταξύ των άλλων τραυμάτων που είχε. 
    Το 2006, μετά την πλήρης ανάρρωση της, στην Πράγα, αποφάσισε να ιδρύσει τoν μη-κερδοσκοπικό, φιλανθρωπικό οργανισμό Happy Hearts Fund που παρέχει στήριξη και εκπαίδευση σε χώρες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Ο οργανισμός μέσα σε πέντε χρόνια, έχει ανοικοδομήσει 51 σχολεία ενώ έχει παρουσία σε εννέα χώρες. Η ίδια, είναι Πρόεδρος του και αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της στον οργανισμό.

                                       
       Tέλος, να πώ ότι το μοντέλο γνώρισε τον Belman μέσω κοινών φίλων ενώ πριν τον γνωρίσει, έβγαινε με τον ηθοποιό Sean Penn και τον τραγουδιστή, του καταπληκτικού κομματιού "Beautiful", James Blunt.