Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

"Με τα Φτερά της Ελπίδας", Όμηρος Αβραμίδης

εκδ. Εμπειρία Εκδοτική

        Βασικό θέμα του βιβλίου αυτού, είναι η δολοφονία ενός αγωνιστή του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου, την τελευταία μέρα του Αγώνα, από συναγωνιστές του. Μια δολοφονία που ξετυλίγεται από έναν Ελλαδίτη δημοσιογράφο που ταξιδεύει στην Κύπρο για να κάνει ένα ρεπορτάζ για το νεοσύστατο κυπριακό κράτος και ερωτεύεται την Αντιγόνη που η καρδιά της είναι δοσμένη στον αδικοχαμένο ήρωα.
      
      Λατρεύω τον Αβραμίδη και έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία. Τρία, όμως, ξεχωρίζω και αυτό είναι ανάμεσα τους. Αν όχι όλα, τα περισσότερα βιβλία του εξαιρετικού, αυτού, συγγραφέα έχουν κοινό παρανομαστή, το πολύπαθο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο μας. Εξάλλου είναι μια ιστορία που και ο ίδιος ο συγγραφέας, γεννημένος στην Κύπρο, την ξέρει πολύ καλά.
     Το ''Με τα φτερά της Ελπίδας", είναι ένα βιβλίο γεμάτο ελπίδα και ιστορία. Διαβάζεται πολύ άνετα(άσχετα αν έχει μόνο 234 σελίδες) και είναι γεμάτο ανατροπές και αυτό. Μην νομίζεις ότι η διήγηση του βιβλίου βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ιστορία της Κύπρου. Όχι. Έχει έρωτα, προδοσία, χιούμορ, ταξίδια, πολέμους και φυσικά, ελπίδα ! Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί.
     Και το κυριότερο, είναι ένα βιβλίο που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Στην εν ψυχρώ δολοφονία του αγωνιστή και τομεάρχη της ΕΟΚΑ, Γιαννάκη Στεφανίδη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ο αδερφός του ήρωα έδωσε στον συγγραφέα, μετά το διάβασμα του βιβλίου του, "Κίτρινη Σημαία"(άλλο ωραίο βιβλίο αυτό). Αυτά φυσικά, τα διάβασα στο site του συγγραφέα και έκαναν την ανάγνωση του βιβλίου αυτού, πολύ πιο ενδιαφέρον.
Α! Και κάτι θέλω να πω στον συγγραφέα : Κε Αβραμίδη, μια παράκληση. Τα βιβλία σας διαβάζονται πολύ γρήγορα. Γράψτε περισσότερες σελίδες ή μην τα κάνετε τόσο ενδιαφέρον (πλάκα κάνω, φυσικά).
      Και για να τελειώσω : Θα ήθελα, από καρδιάς, να σας ευχαριστήσω γιατί, μέσα από τα βιβλία σας έμαθα πολλά για την ιστορία αυτού του καταπληκτικού και ταλαιπωρημένου νησιού, της Κύπρου. Περισσότερα σε σχέση με του σχολείου. Μακάρι τα βιβλία σας, να διδάσκονταν !

Καλή Ανάγνωση !

2 σχόλια:

Όμηρος Αβραμίδης είπε...

Αγαπητήη Δήμητρα, ευχαριστώ για τα κολακευτικά σας λόγια για τα βιβλία μου και ειδικά για το "Με τα φτερά της ελπίδας". Είναι όντως ένα βιβλίο που βασίζεται σ' ένα πραγματικό γεγονός,ένα αποτρόπαιο έγκλημα που εγινε με τη λήξη του απελευθερωτικού αγώνα, και που αργότερα είχε φτάσει στα δικαστήρια μα ποτέ δε δικάστηκε, γιατί οι ένοχοι ήταν τότε πολύ ισχυροί.

Όμηρος Αβραμίδης

dimitra είπε...

Κε Αβραμίδη, μεγάλη μου τιμή που το είδατε και που αφήσατε μάλιστα, σχόλιο...Ευχαριστώ.