Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Just Like Heaven

          Δεν ξέρω πoιος είναι ο ελληνικός τίτλος και δεν ξέρω καν αν μεταφράστηκε. Πάντως, η ταινία στην Ελλάδα ήρθε το Δεκέμβριο του 2005. Βέβαια, θα μου πεις "Τώρα την θυμήθηκες εσύ;". Όχι, δεν την θυμήθηκα τώρα, απλά την ξαναείδα πρόσφατα και πιστεύω πως, αν είσαι κορίτσι, η ταινία βλέπεται και ξαναβλέπεται άνετα.
          Η υπόθεση της ταινίας : Η Elizabeth είναι μια νέα γιατρός που είναι απόλυτα αφοσιωμένη στη δουλειά της και δεν έχει κοινωνική ζωή. Έτσι, η αδερφή της προσπαθώντας να την "ξεκολλήσει" από το νοσοκομείο, την πείθει να βγει τυφλό ραντεβού. Πηγαίνοντας όμως αργοπορημένη στο ραντεβού, η Εlizabeth, τρακάρει. Μετά από αυτή την σκηνή, η ταινία σε πάει τρεις μήνες μετά και από εκεί αρχίζουν όλα... 
         Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ρομαντική και αστεία. Συμφωνώ. Αλλά εγώ, θα πρόσθετα και μυστηρίου. Ναι, μην το γελάς, η ταινία έχει ένα μυστήριο αλλά δεν θα στο πω γιατί δεν θέλω να σου την χαλάσω. Δέστην και πες μου μετά αν είναι μυστηρίου, έστω λίγο.
Είναι κοριτσίστικη αλλά είναι από αυτές που οι άντρες είναι στυλ "τραβάτε με και ας κλαίω". Θα την δει αν τον πιέσεις και δεν έχει τι άλλο να κάνει, αφού γκρινιάξει πρώτα! Τελοσπάντων, όμως. Η ταινία θα αρέσει σε εσένα και θα θες μετά από λίγο καιρό να την ξαναδείς.
        Η Reese Witherspoon και ο Mark Ruffalo παίζουν πολύ καλά και δένουν σαν ζευγάρι.
Να σου πω, ότι οι τελευταίες σκηνές είναι όλα τα λεφτά. Είναι συγκινητικές και ρομαντικές αν και σε μια φάση θα ξενερώσεις αλλά φυσικά, ο σκηνοθέτης, δεν θα μας άφηνε ξενερωμένες.
        Α! Και κάτι τελευταίο ή μάλλον προτελευταίο. Η υπόθεση της ταινίας είναι βασισμένη σε ένα βιβλίο-νουβέλα του Γάλλου συγγραφέα Mark Levy, "Et si c' etait vrai..." (If only it were true) και η μουσική είναι καταπληκτική με το ομώνυμο τραγούδι των The Cure :Just like heaven που ακούγεται σε άλλη εκτέλεση στην αρχή της ταινίας και το αυθεντικό στους τίτλους τέλους.


Director : Mark Waters
Writers : Peter Tolan, Leslie Dixon
Cast : Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Dina Waters, Donal Logue
95 min

Καλή Προβολή !