Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

MaDoNnA

          Ενώ η Madonna διαφήμιζε στο Φεστιβάλ Ταινιών της Βενετίας την τελευταία της ταινία με τίτλο "W.E." έκανε κάποιες δηλώσεις που έβαλε τους φάν της, στην μπρίζα περιμένοντας το νέο της άλμπουμ.

        Συγκεκριμένα, το Material Girl σε μια συνέντευξη της στη Σουηδική τηλεόραση όταν ρωτήθηκε για τον επόμενο δίσκό της, δήλωσε : "I' ve started a little bit of work in the studio." (='Εχω αρχίσει λίγη δουλειά στο studio). Προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να γυρίσει στη Νέα Υόρκη και να ασχοληθεί με την ηχογράφησή του, μέχρι τέλος του χρόνου ώστε το πρώτο single να κυκλοφορήσει Φεβρουάριο ή Μάρτιο της καινούργιας χρονιάς και μετά το άλμπουμ να βγει στα δισκοπωλεία τέλος Άνοιξης.
       Σε αυτή τη φάση, όμως, την Βασίλισσα της Pop την ενδιαφέρει η νέα ταινία που κυκλοφόρησε, που όπως έγραψα παραπάνω, έχει τον τίτλο "W.E.". Σε ρόλο σκηνοθέτη και σεναριογράφου η νέα ταινία της Madonna αφορά την ερωτική ιστορία του Βασιλιά της Αγγλίας, Edward VIII  και μιας Αμερικανίδας διαζευγμένης, της Wallis Simpson, με πισωγυρίσματα στο χρόνο με διαφορά 60 δεκαετίες, περίπου, καθόλη την διάρκεια της ταινίας.
        Αν και η ταινία δεν πήρε πολύ καλές κριτικές, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το Material Girl στους τίτλους τέλους της ταινίας, ευχαριστεί γύρω στους 120 ανθρώπους και αναμεσά τους την Ναζί προπαγανδιστή Leni Riefenstahl και τον γνωστό σχεδιαστή John Galliano, που πριν μερικούς μήνες είχε δημιουργήσει σκάνδαλο με τα αντίσημιτικά του αισθήματα.
Βέβαια, όπως γράφει στην κρίτική του για την ταινία ο Guy Lodge (που πρώτος το επισήμανε αυτό), οι λόγοι που τους ευχαριστεί μπορεί να είναι δίκαιοι, δεδομένου ότι η ταινία είναι κατά βάσην εποχής και άρα το ενδυματολογικό θέμα της ταινίας παίζει μεγάλο ρόλο ενώ η  Reifenstahl είχε στις ταινίες της μια ιδιαίτερη αισθητική και από κάποιους είχε χαρακτηριστεί ισάξια του Orson Welles και του Alfred Hitchcock !! Τι να πει κανείς !
       Εγώ πάντως από περιέργεια, θέλω να την δω την ταινία, γιατί και η αφίσα της, παρακάτω, είναι ενδιαφέρον που γράφει : in love...we trust.