Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

"Έρωτας Σαν Βροχή", Λένα Μαντά

εκδ. Ψυχογιός

       Η Κλαίλια πήρε το όνομά της από την ηρωίδα του Ξενόπουλου, που η μητέρα της έδωσε, λίγο πριν πεθάνει. Μαζί με το όνομα, όμως, της δώρισε και την μοίρα της λαμπερής κοντεσίνας. Έναν Παύλο βαθιά, απόλυτα ερωτευμένο για πάντα και έναν Ντένη, στο πρόσωπο του Νικηφόρου, που τον ερωτεύτηκε τρελά και χωρίς λογική. Χρόνια μετά, ανάμεσα σε βράχια, κοράλλια, μαργαριτάρια και σπασμένα όστρακα ζει απομονωμένη παρέα με τις αναμνήσεις τις μέχρι, που ένα κοριτσάκι μπαίνει στη ζωή της και...τι παράξενο...έχουν το ίδιο όνομα.
Αυτά λίγο-πολύ λέει το βιβλίο στο οπισθόφυλλο του και το περιγράφει σαν "μια ιστορία ρομαντική, όπως τα τρυφερά κοριτσίστικα όνειρα. Μια γυναίκα που αναδύεται από το σκοτεινό πέλαγος του έρωτα, για να αντικρίσει, ώριμη πια, τον εκτυφλωτικό ήλιο της αγάπης".
      Το διάβασα ή καλύτερα...Το ξαναδιάβασα, και μπορώ να σου πω, ότι συμφωνώ με την παραπάνω φράση. Είναι ένα ροζ βιβλίο (έξω και μέσα), τρυφερό και ρομαντικό για δύο είδη αγάπης. Την τρυφερή αγάπη που όλες θέλουμε και οι περισσότερες δεν εκτιμάμε και την αγάπη που πέφτεις με τα μούτρα και χωρίς ίχνος λογικής.
      Μια δροσιστική ιστορία, ευχάριστη σαν βροχή που μία δυναμώνει και μία σταματάει, γεμάτη γλυκόπικρα συναισθήματα. Δεν είναι, βέβαια, το βιβλίο που θα κάνει την διαφορά για μια τέτοια συγγραφέα υψηλών προδιαγραφών αλλά δεν σε χαλάει καθόλου και άνετα ξαναδιαβάζεται.
      Είναι ένα κοριτσίστικο παραμύθι που σε ταξιδεύει στην Κέρκυρα. Με έκανε να θέλω να πάω στην Κέρκυρα και είμαι σίγουρη ότι αν πάω θα είναι σαν να το ξέρω αυτό το νησί. Και με έκανε, επίσης, να διαβάσω πάλι, το "Αναδυομένη" του Ξενόπουλου.
    Είχα την τύχη να γνωρίσω την συγγραφέα πρόσφατα, στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου (περίμενε σύντομα κριτική), και όταν την ρώτησα να μου πει για το " Έρωτας σαν Βροχή", είπε ότι επηρεάστηκε από τον Ξενόπουλο (φυσικά) και ότι ήταν το πιο εύκολο και σύντομο βιβλίο που έγραψε ποτέ (5-6 μήνες χρειάστηκε να το τελειώσει).
Με λίγα λόγια, θα διαβάσεις άνετα τις 493 σελίδες του και άνετα θα τις ξαναδιαβάσεις.
Καλή Ανάγνωση !