Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

The Smurfs

             Αχ! Τα Στρουμφάκια, επιτέλους, σε ταινία (Σεπτέμβριος 2011, Ελλάδα).
     Περίμενα την ταινία τους, τουλάχιστον, ένα χρόνο γιατί μεγάλωσα με τα Στρουμφάκια (καλά, όχι μόνο εγώ, γεννιές ολόκληρες !). Στηνόμουν μικρή κάθε Σαβ/κο μπροστά την τηλεόραση να τα δω. Και όταν μεγάλωσα για να βλέπω παιδικά, γεννήθηκε ο αδερφός μου και, ξανακόλλησα. Οπότε όταν βγηκαν, έτρεξα να τα δώ.
     Να σου πω για την υπόθεση : Ενώ τα στρουμφάκια, ετοιμάζονται για την γιορτή του Μπλε Φεγγαριού στο χωριό τους, ο Σκουντούφλης πηγαίνει στο δάσος να μαζέψει στρουμφόμουρα. Τον βλέπει, όμως, ο Δρακουμέλ και έτσι τρέχοντας να ξεφύγει, οδηγεί κατά λάθος τον Δρακουμέλ (μετά από χρόνια), στο μυστικό χωριό τους. Αμέσως σημάνει συναγερμός στο χωριό και τα Στρουμφάκια φεύγουν στο δάσος να γλυτώσουν. Ένα στρουμφάκι, όμως, μπερδεύεται στο δρόμο και πηγαίνει σε λάθος διασταύρωση, πίσω του τρέχουν ο Μπαρμπαστρούμφ, η  Στρουμφίτα και κάποια άλλα και κάπως έτσι καταλήγουν στη Νέα Υόρκη του σήμερα.
      Λοιπόν, η ταινία είχε ανακοινωθεί ότι θα έβγαινε τουλάχιστον, ένα χρόνο πρίν και το μόνο που ήξερες ήταν ένα μικρό κλιπάκι που δεν έδειχνε και πολλά. Έτσι, πήγα να την δω με πολύ αυστηρά κριτήρια, γιατί όπως σου είπα ήμουν φαν του παιδικού. Μπορώ, όμως να πω ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Μου άρεσε και ήταν πολύ διασκεδαστική.
     Έχει πολύ γέλιο (ιδίως εξαιτίας του Σκουντούφλη) και περνάει πολύ άνετα η ώρα σου.
Είχε πετυχημένα αστειάκια, όπως την Στρουμφίτα-Μαίριλυν Μ. ή τον Δυνατό (Σκωτσέζος) που στο τέλος πήρε και αναμνηστικό από την Νέα Υόρκη ! Α! Την Στρουμφίτα την κάνει η Κaty Perry και σε μια φάση λέει "I kissed a boy and I like it" (παράφραση του γνωστού τραγουδιού της) και επίσης στην ταινία τονίζεται η κοριτσίστικη πλευρά της. Δεν φοράει δηλαδή, ένα απλό φουστάνι και δεν παριστάνει απλά την ωραία του χωριού.
     Είναι, φυσικά, ταινία για όλη την οικογένεια και για όλες τις ηλικίες. Τα Στρουμφάκια τα έχουν φτιάξει με υπολογιστή και μπορώ να πω ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι πολύ γλυκούλια. Μου άρεσε και το χωριό, όπως το έχουν φτιάξει.
Να προσέξεις και τις λεπτομέρεις της ταινίας, όπως τις διαφημίσεις στο ταξί και να δεις μέχρι και τους τίτλους τέλους της ταινίας, τις φωτογραφίες.
     Ο Hank Azaria (Godgila, Along came Polly, Love and other drugs) στο ρόλο του Δρακουμέλ, καταπληκτικός.
     Τέλος, να πω ότι ήταν έξυπνο στην ταινία το γεγονός ότι, σε μια σκηνή, είχε βιβλίο με την ιστορία των Smurfs και σε μια άλλη σκηνή η Στρουμφίτα διηγείται την ιστορία της, που την ήξερες μόνο άν έβλεπες το παιδικό, έτσι μπορούν να τη δουν και αυτοί που δεν ξέρουν το παιδικό (και είμαι σίγουρη ότι μετά την ταινία θα το google-άρουν).
     Oh, my smurf ! Στρουμφοκαταπληκτική στρουμφοταινία !
 Director : Raja Gosnell
Writers : Peyo, J.David Stem
Cast/Voices : Ηank Azaria, Neil Patrick Harris, Jayama Mays, Sofia Vergara, Katy Perry
103 min 

Καλή Στρουμφοπροβολή !