Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ζύμη για Κρέπες.

ΥΛΙΚΑ  (10-15 κρέπες)
250 γρ. αλεύρι
1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα (ή αραιωμένο με νερό εβαπορέ)
1/2 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια ή λίγο κονιάκ
Ελάχιστο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και μετά ρίχνουμε το γάλα. Μετά νερό και το λιωμένο βούτυρο, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τελευταίο σιγά-σιγά το αλεύρι, την βανίλια ή το κονιάκ και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια να γίνει ένας χυλός που να μην είναι πηχτός αλλά ούτε και αραιός. Αν το αλεύρι, σου κάνει κόμπους συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθούν. Το καλύτερο θα είναι να το κοσκινίσεις, αν έχεις μεγάλο.
   Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα να παέι σε όλο το τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνουμε την φωτιά. Παίρνουμε κουταλίες ζύμης με κουτάλα ή με κούπα, ρίχνουμε στη μέση του τηγανιού και το κουνάμε γρήγορα κυκλικά να πάει η ζύμη παντού (θέλει λίγη εξάσκηση).
   Όταν η κρέπα αρχίσει να στεγνώνει και να ξεκολλάει (κυρίως στη μέση), την γυρνάμε με μία σπάτουλα και από την άλλη πλευρα. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και αν χρειαστεί ξαναπαιρνάμε το τηγάνι με τη λαδωμένη χαρτοπετσέτα.
    Σερβίρεται με ό,τι βάλει η φαντασία μας.


Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση !